Charlie Gard szülei nem küzdenek tovább – Kifutottak az időből

Connie Yates és Chris Gard nem folytatják a jogi eljárást; a legújabb vizsgálatok szerint kisfiuk visszavonhatatlan agykárosodást szenvedett. Hamarosan leveszik a lélegeztetőgépről.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
család
2017. július 24. Hojdák Annamária

Többször írtunk már a 11-hónapos Charlie ügyéről (legutóbb itt). A gyógyíthatatlan beteg kisfiút a brit bíróság döntése alapján már egy hónapja le kellett volna venni a gépekről, ám szülei Strasbourgig mentek, hogy esélyt kapjon egy amerikai kezelésre, amely 10%-os eséllyel javíthatna az állapotán – mondták akkor.

Miután az Emberi Jogok Európai Bírósága helybenhagyta a brit bíróság döntését, a szülők ismét a brit Legfelsőbb Bírósághoz fordultak, hogy orvosi nyilatkozatokkal bizonyítsák: nem reménytelen az amerikai kezelés. Ám időközben az amerikai orvos, aki kezdetben biztatta a szülőket, kihátrált mögülük, mondván, a kisgyermek állapota mégsem teszi lehetővé a kezelést. Ezt támasztják alá egy múlt heti MRI vizsgálat is: nincs esély a javulásra.

A  BBC beszámolója szerint a család ügyvédje, Grant Armstrong ma bejelentette, hogy a szülők befejezik a jogi küzdelmet a gyerekük amerikai kezeléséért. “Kifutottak az időből – mondta. – A szülők legnagyobb félelme bekövetkezett, túl késő van Charlie kezeléséhez.” 

A kisfiú így sajnos nem érheti meg augusztus 4-ei 1. születésnapját.

“Hogy elengedjük a mi drága kis Charlie-nkat, a legnehezebb dolog, amit valaha tennünk kellett” – nyilatkozta az édesanya, Connie Yates.

Osztozunk fájdalmukban a szülőkkel!

 

(Képek: Facebook)