Che Guevara baba az üzletekben? – elmondtuk a véleményünket

Az egyik kereskedelmi lánc üzleteiben kapható a a tömeggyilkos Che Guevarát ábrázoló baba. Ti vennétek ilyet a gyereketeknek? Mi nem - és el is mondtuk, hogy miért.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
che guevara
2015. november 09. Paulik András

Az egyik kereskedelmi lánc üzleteiben kapható a a tömeggyilkos Che Guevarát ábrázoló baba. Ti vennétek ilyet a gyereketeknek? Mi nem – és el is mondtuk, hogy miért.


A Magyar Idők cikkében találhattok egy hosszabb összeállítást arról, hogy ki mit gondol arról, hogy jó-e egy ilyen babát árulni? A Családhálót is megkérdezték, s mi el is mondtuk véleményünket:

A Családháló közösség szóvivője, “Gyarmati Orsolya álláspontja szerint, ahogyan egy Hitlert megformáló babával, úgy kis Che Guevarára hajazó figurákkal sem szeretnénk, hogy játsszanak gyermekeink. – Nem maga a baba a problémás csupán, hanem az üzenet, amit a baba hordoz. Az, hogy egy sok­-sok ember haláláért felelős személyt mókássá, szerethetővé teszünk azoknak, akik a legvédtelenebbek a káros hatásokkal szemben – fejtette ki Gyarmati Orsolya, aki inkább elviselné, ha gyermekeink a Butlers megtévedt termékmenedzsereit ábrázoló babákkal játszanának, semmint egy tömeggyilkos képmásával.”

Olvassátok el, a többiek mit mondtak erről a beteg ötletről!