Család, nagycsalád, házasság – csak ez lesz a köztévén

"Együtt a család" címmel egész napos műsorfolyammal készül a közmédia február 16-án vasárnap. A Házasság hete alkalmából különleges összeállítást láthatnak a nézők, amelyben a szerkesztők célja olyan hagyományos értékeket népszerűsíteni, mint a család, a nagycsalád vagy a házasság fogalma.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. február 13. szabo.daniel

“Együtt a család” címmel egész napos műsorfolyammal készül a közmédia február 16-án vasárnap. A Házasság hete alkalmából különleges összeállítást láthatnak a nézők, amelyben a szerkesztők célja olyan hagyományos értékeket népszerűsíteni, mint a család, a nagycsalád vagy a házasság fogalma.


Siklósi Beatrix projektvezető elmondta: ezen a napon a közmédia példát mutat arra, hogy – a mai világ trendjeivel szemben – ha valami elromlik, az igenis megjavítható, s ez mit jelent a párkapcsolatok, a házasság és a család esetében. Szó esik majd arról, miért jó nagycsaládban élni, milyen nehézségekkel kell megküzdeniük a szülőknek, a csonka családoknak, illetve hogy az apa vagy az anya pótolható-e. A műsorból kiderül mi a különbség a nevelőszülők és az örökbefogadás között, szakértők beszélnek lehetséges megoldásokról, továbbá ismert emberek engednek bepillantást nyerni a családi életükbe, és nyilatkoznak arról, ők hogyan azonosulnak az anya vagy épp az apa szereppel. A műsor vendégei lesznek többek között: /Keresztes Ilona/ és /Mohay Tamás/, a Házasság hetének idei arcai, ott lesz a /Nagy-Kálózy Eszter-Rudolf Péter/ színészházaspár, /Vidnyánszky Attila/, a Nemzeti Színház igazgatója családjával, a tavalyi Fölszállott a páva győztese, /Berecz István/ és családja, a Prima-díjas és méltán népszerű /Pál Ferenc atya/, az /Oberfrank-testvérek/, /Gyurta Dániel/ és testvére, a Dal 2014 kismamája, /Marge/, továbbá a közmédia csatornáinak közkedvelt nagycsaládosai is: úgy mint /Petrovics Mérei Andrea/ férjével, és /Volf-Nagy Tünde/ lányával.

Az egész napos műsorfolyamba az M1, a Duna és a Duna World csatornákon is bekapcsolódhatnak a nézők, de a Kossuth és a Petőfi Rádión is hallgathatják. A színes programok között mindenki megtalálja a számára megfelelő műsort: érdekes beszélgetésekkel, különleges produkciókkal, riportokkal és /Szente Vajk/ vezetésével egy vidám, családi vetélkedővel várja nézőit az MTVA.

A műsort ezúttal családos képernyőseink vezetik: /Kalocsai Andrea, Keresztes Ilona és Süveges Gergő, Varga Edit és Buda Márton, Volf-Nagy Tünde és Kiss Gábor István, Dióssy Klári és Kovács Koko István./