Családi nap, vigasság, kincses sziget – mindez most hétvégén

A hétvégén lesz ilyen program, és lesz olyan program. Mire is gondolunk konkrétan? Mutatjuk!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2015. november 06. Csontos Dóra

A hétvégén lesz ilyen program, és lesz olyan program. Mire is gondolunk konkrétan? Mutatjuk!


Márton-napi vigasságok

A Múzeumok Őszi Fesztiválja a hagyományokra építve idézi fel a tollfosztást, kukoricahántás emlékeit hagyományőrző csoportok bemutatásában. A kézműves foglalkozásokon a résztvevők gyertyát márthatnak, természetes anyagokból tárgyakat készíthetnek. A népi hiedelmeket néprajzi előadás tárja fel. Kulináris élvezetek várnak minden kedves látogatóra:göcseji tökös-mákos rétes, libás ételek és sült gesztenye is kóstolható. A gyermekek számára gyertyamártás, természetes anyagokból játékok készítése, zenés gyermekfoglalkozás, koncert.

Helyszín: Göcseji Falumúzeum Falumúzeum utca (Zalaegerszeg, 8900)

Családi nap a Millenárison

November 7-én, szombaton a fesztivál központi helyszínén délelőtt 11 órakor néptáncosok és gólyalábasok közreműködésével avatják fel Magyarország családfáját. Az Etnofolk színpadon a Tébláb gyermek néptáncegyüttes produkciója után Gryllus Vilmos, a Kolompos, valamint a HoldDalaNap Zenekar muzsikál. A Családi Színpadon a Magonc Együttes koncertjét Szalóki Ági, majd az Óbudai Népzene Iskola művésztanárainak és növendékeinek koncertje követi. A fesztivált az estébe hajlóan a Makám Együttes: Holdfényt vetettem című Weöres Sándor versfüzérekből álló lemezbemutató koncertje zárja.

A Teátrum Galériájában Böjte Csaba “A szeretet bölcsője” című könyvének fotókép kiállítását, valamint három neves grafikusművész, Rofusz Kinga, Szalma Edit és Szegedi Katalin Mesés képek című illusztrációit láthatják. A színházteremben a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum, Könyvtár és Levéltár “Semmelweis Ikon” című tárlatát tekinthetik meg az érdeklődők. Szintén a Galéria biztosít helyszínt a bábszínházi és színházi előadásoknak, valamint a Ringató Meséknek.

A Baba Sziget a legkisebb gyermekeket játszóházzal és gyermekmegőrzővel várja, továbbá itt kap helyet a Mesezengő, a Ringató, Korzenszky Klára produkciója, valamint a Tekergő Táncház is – tudatta a csalad.hu.

Bővebben a honlapon tájékozódhat.

Kincses Sziget

Óriási adok-kapokkal és játékos csereberékkel várnak minden lurkót Kispesten szomabton kilenc órától. A bolhapiacon a gyermekek régi könyvet, sportszereket, játékot és kincseket adnak-vesznek, és cserélhetnek a Városház téren.

Helyszín: XIX. kerület, Városház tér 18-20. (Polgármesteri Hivatal)

A kis herceg – újra

Fedezd fel újra minden idők egyik legkedveltebb meséjét! Mark Osborne, az Oscar-jelölt Kung Fu Panda rendezője elkészítette Antoine de Saint-Exupéry világhírű meséje, A kis herceg  első animációs filmadaptációját. A történet főhőse egy kislány, akit édesanyja nagy erőkkel készít fel a felnőtt életre, ám szigorú menetrend szerint zajló napjaikat megzavarja a furcsa, ám jólelkű szomszéd. A pilóta egy egészen különleges világot mutat meg kis barátjának, ahol bármi lehetséges. Egy világot, mellyel sok évvel ezelőtt A kis herceg  ismertette meg őt. A kislány varázslatos utazásra indul saját képzeletében és a kis herceg világában, és rátalál saját gyerekkorára. Itt tanulja meg végül, hogy a világon a legfontosabbak az emberi kapcsolatok, és hogy ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.

Skanzen-vigasság

Szent Márton Újborfesztivál és Libator rendezvényre várják a látogatókat a szentendrei Skanzenben. Ezen a hétvégén a szerelmespárokat is várják, akik ezen a különleges helyen, különleges körülmények között szeretnék eljegyezni egymást.  November 7-én és 8-án a fesztiválon ínycsiklandó libaétkeket és zamatos újborokat lehet kóstolni. A Skanzenben  lesznek színpadi programok, hagyományidéző és kézműves foglalkozások, valamint a legkisebbeknek mesetúra. Irány a szabadba!

Bővebben itt.

Családi nap a Néprajzi Múzeumban

November 7-én A székelykaputól a törülközőig című kiállításhoz rendezett családi napon hagyományőrző kézműves mesterségekkel, erdélyi táncokkal, a Góbé együttes népzenei és világzenei koncertjével és egyéb programokkal várják a kicsiket és nagyokat egyaránt a Néprajzi Múzeumban. A programok délelőtt tíztől este hatig tartanak. A diákjegy: 500, míg a felnőtt: 1000 forint.