Csokifalás és szamárfülek – hétvégi programajánló

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2013. augusztus 23. bencze.aron

 


Országos Csokoládé Fesztivál
(Szerencs – augusztus 23-25.)

Hatodik alkalommal várja az országhatáron innen és azon túlról érkező vendégeket, kiállítókat augusztus utolsó hétvégéjén Szerencsre az Országos Csokoládé Fesztivál. Péntek estétől vasárnap délutánig változatos kulturális programok, nyereményjátékok, sportversenyek, édesség bemutatók és kóstolók, vásári forgatag, csokoládéból készülő mesefigura-szobrok, csokoládé kalandpark, és még sok-sok édes meglepetés kínál felhőtlen szórakozást gyerekeknek és felnőtteknek.

Szamárfül Családi Fesztivál
(Pécs, Zsolnay Negyed – augusztus 24-25.)

Ingyenes családi fesztivállal zárja a Zsolnay Kulturális Negyed az idei nyarat. A főszereplő ezúttal a játék: Pécs kulturális városrésze óriási játszóházzá változik, ahol a kézműves és táncfoglalkozások mellett zenés és színházi előadásokra is ellátogathatnak az érdeklődők. A kulturális programok mellett reneszánsz és török “birodalmi” játszóház, kreatív műhely, csiribiri játszoda, kerámia festöde, Zsolnay manófaktúra, és még sok más izgalom várja a kicsiket!

Idesüss a Figurásra! – Vojtina Kapunyitó
(Debrecen, Emlékkert – augusztus 25. vasárnap, 10:00)

Fergeteges műsorral és rengeteg programmal várja a Vojtina Bábszínház a kicsiket és nagyokat a bábszínház 20. évadának Kapunyitó Napjára! Gólyalábasok nyitják a napot, majd megtekinthetünk egy játékos ízelítőt az új évad kínálatából, de lesznek bábelőadások és zenés múltidéző is! A legkisebbek pedig a Vojtina-játszótérben tehetik próbára kézügyességüket.

Egyszervolt Vasárnapraforgó
(Szigetmonostor, Rosinante Fogadó – augusztus 25. vasárnap, 10:30)

Augusztus utolsó vasárnapján a Rosinante Fogadóban Nyulász Péter író tart interaktív foglalkozást “Mi az, ami zsubatta?” címmel 3-6 éves gyerekeknek. A játékos mondókázást és verstanulást, kitalálósozást és rajzfilmvetítést kézműves és rajzfoglalkozások, valamint tombola, könyvvásár és könyvdedikálás egészíti ki. A kicsiket mindemellett egész nap homokozó, mesés zöldségkert és óriás firkafal is várja!