Disznóólban kínozták a gyerekeket

Még a gyermekvédelmiseket is megviselte az az eset, amelyben egy húszéves nő és vele egyidős élettársa Miskolc külterületén egy olyan romos melléképületben lakott az asszony két gyermekével, amelyben korábban állatokat tartottak. Ledöbbentünk a hír hallatán....  

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
bűnügy
2015. október 06. Szaurella

Még a gyermekvédelmiseket is megviselte az az eset, amelyben egy húszéves nő és vele egyidős élettársa Miskolc külterületén egy olyan romos melléképületben lakott az asszony két gyermekével, amelyben korábban állatokat tartottak. Ledöbbentünk a hír hallatán….


 

A gyerekeket a hatóság rendkívül elhanyagolt állapotban, koszosan, tetvesen találta, az egyéves és a négyéves kislány orvosi ellátásban nem részesült, a lakóhelyiségben vastagon állt a kosz, a nő élettársa a kicsiket rendszeresen bántalmazta is – adta hírül az MTI. A családgondozó javaslatára a gyámhatóság a gyerekeket “kiemelte” a családból és az anyai dédnagymamánál helyezte el. Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását és a gyermekek szülői felügyeleti jogának megszüntetését indítványozta a nővel és élettársával szemben – közölte a vádhatóság. Azaz vádat emeltek a gondviselők ellen. Egész egyszerűen felfoghatatlan, hogy ma hasonló esetek megtörténhetnek. Hogyan lehetne elejét venni a hasonló gyermekbántalmazásnak? elég-e a gyermekorvos, a családgondozó, a védőnő szerepét vizsgálni? Nem kellene inkább környezetünkben jobban körülnézni? Figyelem: a kép csak illusztráció!