Disznóólban tartották gyerekeiket, de most megúsznák a börtönt

Iszonyatos kosz, orrfacsaró bűz, tetves, beteg gyermekek – egy volt disznóólban, egy még működő disznóól szomszédságában tartották szüleik egy- és négyéves kislányaikat. Az állatok ürüléke az ajtó előtt folyt el, a gyermekeket pedig nemcsak hogy elhanyagolták, hanem rendszeresen bántalmazták is. Most lehet, hogy felfüggesztett börtönnel megússzák a szülők?

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
bűntény
2015. október 14. Paulik András

Iszonyatos kosz, orrfacsaró bűz, tetves, beteg gyermekek – egy volt disznóólban, egy még működő disznóól szomszédságában tartották szüleik egy- és négyéves kislányaikat. Az állatok ürüléke az ajtó előtt folyt el, a gyermekeket pedig nemcsak hogy elhanyagolták, hanem rendszeresen bántalmazták is szüleik. Most lehet, hogy felfüggesztett börtönnel megússzák a szülők?


Az illetékes főügyészség szóvivője azt mondta, semmilyen közmű nem volt bekötve az állatok tartására szolgáló helyiségbe – sem fűtés, sem villany, sem víz. A gyerekek egészségileg és pszichésen is elhanyagolt állapotban voltak, a szülők nem nagyon foglalkoztak a nevelésükkel, gondozásukkal – írja a hirado.hu. Az írásból az is kiderült, hogy a helyiség csupa kosz volt, tele cigarettacsikkekkel, szennyes ruhákkal, használt pelenkákkal – a gyerekek ezekkel játszottak.

Ha a fiatal szülőpárt a bíróság bűnösnek találja, akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthatja őket. Az ügyészség azonban úgy ítélte meg, hogy esetükben nincs szükség végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására, ezért felfüggesztett szabadságvesztésre, valamint a szülői felügyeleti jog megszüntetésére tett indítványt.

Honnan értesültek?

Az ügyészséghez a gyámhatóságtól, illetve a gyermekvédelmi szolgálattól érkezett a jelzés, és a gyerekeket már a büntetőeljárás megindítása előtt kiemelték a családból. A jogszabályok szerint először egy rokont kerestek, akinél elhelyezhetők, így végül az anyai dédnagymamához kerültek.