Ebfeszt, jótékonyság és Pöttömkert a hétvégén

Bár már vége a nyárnak és elindult az iskola ez még nem zárja ki, hogy a hétvégén a lehető legjobb programokban legyen részünk. Íme, néhány szuper program szeptember első hétvégéjére.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
családi programok
2016. szeptember 02. Csontos Dóra

Bár már vége a nyárnak és elindult az iskola ez még nem zárja ki, hogy a hétvégén a lehető legjobb programokban legyen részünk. Íme, néhány szuper program szeptember első hétvégéjére.


Jótékonysági séta a beteg gyerekekért

Az Amway Hungária 2016. szeptember 4-én jótékonysági sétát szervez országszerte 9 helyszínen, melynek célja a gyermekkórházak támogatása. Budapesten a jótékonysági esemény résztvevői egy közel 5 kilométeres, hangulatos sétával és jelképes részvételi díjjal, 500 forinttal támogathatják a Semmelweis Egyetem Bókay Gyermekklinika nélkülözhetetlen gyógyító munkáját. A befizetett támogatások összegét az Amway megduplázza, ezzel is segítve a klinika kis betegeinek minél gyorsabb felépülését.

A séta részletei:

Időpont: 2016. szeptember 4. (vasárnap), gyülekező 10 órától a Bókay

Gyermekklinikánál (1083 Budapest, Bókay u. 53.)

Útvonal: Bókay Gyermekklinika – Thaly Kálmán utca – Dandár utca – Lechner Ödön fasor – Művészetek Palotája – Gizella sétány – Nehru part – Bakáts utca – Bakáts tér – Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekklinika – Corvin Mozi – Corvin sétány – Tömő utca – Bókay Gyermekklinika

Segítség az ép fogakért

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fogászati szűrőbusza az OTP Bank Fogászati Roadshow keretében évek óta járja az országot. A Szolgálat önkéntes fogorvosai a korábbi évekhez hasonlóan idén is több vidéki városban, a fővárosban és Erdélyben biztosítanak ingyenes fogászati szűrést, kezelést és szaktanácsadást gyermekek részére. A vizsgált gyerekeknek fogkefét és fogkrémeket kapnak, segítve ezzel a helyes fogápolási szokások kialakítását.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat ingyenes fogorvosi szűrést végző mozgó fogászati rendelője a hétvégén Budafoki Pezsgő- és Bor Fesztiválon található meg az alábbi időpontokban.

  • Szeptember 3., szombat 11-19 óra között
  • Szeptember 4., vasárnap 10-18 óra között

Ingyenes programok a Magyarság Házában

A Budavári Könyvünnep ideje alatt, péntektől vasárnapig a Magyarság Háza az alábbi ingyenes programokat kínálja bent (a Házban) és kint (a Szentháromság téren) a látogatóknak: Izolda népi játékai, játszóház, kézműves foglalkozás, hangszerkészítés, játékos hangszerbemutató, táncház a Szeredás Népzenei Együttessel, ingyenesen látogatható kiállítások (Mi, magyarok; nyomdatörténet; válogatás az 53. Hajdúsági Nemzetközi Művésztelep festményeiből; Magyarok a Szovjetunió táboraiban 1944-1956).

Tengerimalacok, Apacuka koncert és szüreti mulatság a szeptemberi Pöttömkertben

A gyermekek fellegvárává változik ismét a Budapest Park szeptember 4-én, ahol a csemeték Apacuka koncerten rophatják, készülhetnek az őszre egy szüreti mulatsággal, festhetnek, sőt ők maguk is „átváltozhatnak” arcfestészek segítségével. Mindemellett, játszik a Batyu Színház, lesz napindító jóga és tudományos kísérletek, egy igazi mentő autót is szemügyre vehet az aprónép, sőt tengerimalac simogató is lesz a szeptemberi Pöttömkertben.

A Pöttömkert minden alkalommal igazi program kavalkáddal igyekszik a lurkók kedvében járni. Az idei utolsó Pöttömkert sztárja minden bizonnyal az Apacuka zenekar lesz, akik 11-től veszik birtokba a színpadot, míg a program reggel 9:15-kor napindító jógával, majd Gáll Viki Ringató foglalkozásával indul. Ebéd után a Csodák Palotája kísérleti bemutatóján lehet ámulni, utána azonban a tudományok földjéről a mesék világába utazunk: a Batyu Színház előadja A szegény ember gazdagsága című darabot – no de addig is egészen 9-től 15 óráig még tucatnyi foglalkozáson játszhatnak, tanulhatnak és alkothatnak a gyerkőcök.

Folytatódnak az ajándék tárlatvezetések

A szegedi Pompeji-kiállításon: szombatonként várják a látogatókat a Fekete házban és a Móra Ferenc Múzeumban. Emellett a halfesztivál apropóján kedvezményes áron tekinthetik meg az érdeklődők a Pompeji-tárlatot szeptember 2-4. között. Minden szombaton ingyenes vezetésekkel várják a látogatókat a múzeum munkatársai és önkéntesei. A Móra Ferenc Múzeumban délután fél 4-kor, a Fekete házban pedig 17 órakor kezdődnek a vezetések, melyeken bárki részt vehet belépőjegy megváltásával.

Az ősz kezdetét kedvezményes jegyárral is köszöntik Szegeden. A Móra Ferenc Múzeum szomszédságában rendezik meg a XX. Nemzetközi Tiszai Halfesztivált: ennek apropóján 20%-os kedvezménnyel lehet megtekinteni a Pompeji-kiállítást a Móra-múzeumban és a Fekete házban is szeptember 2-4. között.

II. Kispesti Ebfeszt         

A II. Kispesti Ebfesztet Gajda Péter Kispest polgármestere nyitja meg. A rendezvényen állatvédelmi szervezetek mutatkoznak be, kutyás programokkal, fellépőkkel, árusokkal, tombolával várják az érdeklődőket. Megválasztásra kerül Kispest Szépe 2016. a négylábú barátok közül.

Időpont: 2016. szeptember 4. vasárnap 10.00 – 17.00 óra            

Helyszín: XIX. kerület, Katona József u. 3.