Édes Napoktól a Mesefesztiválig – hétvégi programajánló

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2013. szeptember 19. bencze.aron


Mesefesztivál
(Veszprém, Kabóca Bábszínház – szeptember 20-22.)

Bábelőadások, népszerű és kevésbé ismert mesék, koncertek, vendégművészek, szakmai programok és mesés játszóház – a kicsik és nagyobbak legnagyobb örömére! A Kabóca Bábszínház szervezésében egy több mint fél évtizede tartó fesztivál hívja a gyermekeket és szüleiket Veszprémbe, amelynek célja, hogy minél több módon elevenítse fel és népszerűsítse a mese – a mesemondás és a mesehallgatás – hagyományait és közösségi élményét.

Édes Napok Budapest
(Budapest, Millenáris – szeptember 20-22.)

Édesszájúak figyelem! Ismét megrendezésre kerül az Édes Napok, mely ebben az évben a Millenárisra várja a csokirajongók tömegét. A sok igazi édes program, a praliné- és csokoládékészítő bemutatók, a workshopok és kiállítások mellett a gyerekekre is gondoltak a szervezők. Lesz MintaPinty-koncert, a Marczibányi Téri Művelődési Központ zenés-játékos foglalkozása, táncháza és kézműves műhelye, valamint csokiképet is festhetnek az apróságok!

Gemenci Erdei Vasút napja
(Pörböly, Ökoturisztikai Központ – szeptember 21. szombat, 09:00)

Az Ökoturisztikai Központban színes, különleges programokkal várják szombaton a kisvasút szerelmeseit, mindazokat, akik szeretnék megünnepelni a Gemenci Erdei Vasút napját. Kézihajtányozáson, vasútmodell-kiállításon, kézműves foglalkozásokon, erdészeti és vadászati kiállításon, fotókiállításon, lovasfogattal történő kiránduláson vehetnek részt az érdeklődők. A vasútbarátok nagy örömére pedig újból szolgálatba áll a Rezét gőzös is!

Országos Jógafesztivál
(Budapest, Akvárium Klub – szeptember 21. szombat, 10:00)

Idén hetedik alkalommal kerül megrendezésre az Országos Jógafesztivál, ahol az egész napos mozgás mellett nemcsak a felnőttek, hanem a gyerekek is megtalálhatják a nekik megfelelő szórakozást. A kicsiket jógakuckó, diavetítés és meseolvasás várja, valamint meghallgathatják Szalóki Ági és Dés Andris koncertjét, és együtt rajzolhatnak Agócs Írisz illusztrátorral.

Vuk
(Budapest, Művészetek Palotája – szeptember 21. szombat, 15:00)

Fekete István meséje ez idáig még sosem kelt életre táncszínpadon, most azonban megelevenednek a jól ismert figurák, Karak, Vahur, Tás, a “Simabőrű” és még számos szereplő mellett természetesen Vuk is, “akinek” játékos, eleven karakterében minden gyerek magára ismerhet. Csalafinta csíntevésein és kalandozásain keresztül a kis róka a gondoskodó szeretet segítségével fedezi fel az életet. Az Inversedance – Fodor Zoltán Társulatának előadását 3 éves kortól ajánljuk.