Egy csecsemő életveszélyes sérüléseket szenvedett a nagykovácsi balesetben

Egy hat hónapos csecsemőt életveszélyes állapotban vittek kórházba a Pest megyei Nagykovácsiban szombat délelőtt történt baleset helyszínéről - közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-vel.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2013. december 07. szabo.daniel

Egy hat hónapos csecsemőt életveszélyes állapotban vittek kórházba a Pest megyei Nagykovácsiban szombat délelőtt történt baleset helyszínéről – közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-vel.


Győrfi Pál elmondta, egy mentőhelikopterrel, két mentőautóval és egy speciális gyermekmentő orvosi kocsival érkeztek a helyszínre. Egy nő többszörös súlyos sérüléseket, egy másik nő fej- és hasi sérüléseket szenvedett. Mindkettejüket a budapesti Honvédkórházba vitték.

A baleset legsúlyosabb sérültjét, egy hat hónapos kislányt már a helyszínen mesterségesen kellett lélegeztetni, és más életmentő beavatkozásokra is szükség volt. A gyermeket a Heim Pál gyermekkórházba vitték.

Annak érdekében, hogy a koponyasérült kislányt mielőbb elláthassák a kórházban, a helikopter az Üllői úton szállt le. Emiatt az útszakaszt átmenetileg le is zárták.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője korábban az MTI-nek azt mondta, egyelőre tisztázatlan körülmények között ütközött össze egy autóbusz és egy személyautó szombat délelőtt Nagykovácsiban.