Egy karkötő, hogy mindig tudd, hol a gyereked

Jó lenne tudni, hogy mikor épp hol van a gyermekünk és mit csinál? Mostantól ez a kisebbek estében se okozhat gondot, hiszen  a KizON-nak köszönhetően a szülők bármikor távolról is követhetik, vagy kapcsolatba léphetnek a csemetéikkel.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2015. december 09. Paulik András

Jó lenne tudni, hogy mikor épp hol van a gyermekünk és mit csinál? Mostantól ez a kisebbek estében se okozhat gondot, hiszen  a KizON-nak köszönhetően a szülők bármikor távolról is követhetik, vagy kapcsolatba léphetnek a csemetéikkel.


A szülő-gyerek kapcsolat új generációja

Már Magyarországon is kapható az LG Electronics által forgalmazott KizON, ami egy olyan okoskarkötő, amivel a felnőttek bármikor nyomon követhetik a kisebb gyermekeiket és kapcsolatba is léphetnek velük. A készülék meglévő okostelefonunkra küldi az adatokat egy applikáció segítségével, így mindig valósidejű információt kaphatunk arról, hogy a karkötő viselője épp merre jár, és bármikor hívást is kezdeményezhetünk felé. A KizON-on egy gomb található, amivel a kicsik fogadni tudják a hívásokat, vagy épp ők maguk is bármikor tárcsázhatnak egy előre beállított telefonszámot. Ha a gyermekünk nem válaszol a hívásra, akkor a készülék automatikusan a környezet zaját közvetíti, így meggyőződhetünk róla, hogy biztos minden rendben van.

Az akkumulátor 36 órán át bírja, így nem kell amiatt aggódnunk, hogy napközben lemerül, amíg a kicsik az oviban vagy az iskolában vannak. Azért pedig, hogy a csemeték számára is szívesen viselhető legyen a karkötő, két féle színben is kapható; rózsaszínben szívecske mintákkal a lányoknak, a fiúknak pedig kékben autókkal.

Magyarországon is egyre népszerűbb

Kónya Beáta, az LG Magyarország PR specialistája elárulta, hogy Magyarországon is egyre nagyobb az igény az ilyen okoseszközök iránt, mivel a hozzátartozók egyszerűen tudnak kommunikálni a kisgyermekekkel, anélkül, hogy drága és sérülékeny mobiltelefonokat kellene a kicsikre bízniuk. Olyan családokban is nagyon hasznos lehet, ahol a külön élő, de gondozásra szoruló idősebb rokonokat szeretnék biztonságban tudni. Az LG Electronics Magyar Kft. ezért is gondolta fontosnak, hogy hazánkban is elérhető legyen a készülék.

„Folyamatos érdeklődés van a termék iránt azon fogyasztói rétegben, amely nyitott az innovatív technológiai fejlesztésekre.” – osztotta meg velünk Kónya Beáta.

A kevesebb aggodalomért

Kónya elmondta, hogy a mindennapokban nagyon jól jöhet ez az okos szerkezet, hiszen számos fölösleges stressztől és aggodalomtól szabadíthatja meg a szülőket.

„Rengeteg hétköznapi helyzet adódik, ami komoly izgalmat okoz a szülőknek és aggódnak, hogy vajon biztonságban, jó helyen van-e a gyermekük. Elég csak arra gondolni, ha mondjuk nem ér időben haza a gyermek, miközben egyébként csak egy kirakat előtt állt meg nézelődni. A visszajelzések alapján a szülők nagyon hálásak, hogy végre elérhető olyan fejlesztés, amely éppen erre a tehetetlen helyzetre kínál megoldást.”

A felmerülő kétségek eloszlatására azt is hozzátette, hogy az okoskarkötőt le is lehet halkítani, így egy iskolai tanórán is zavartalanul működhet, és amiatt se kell aggódni, hogy ha nincs wifi a közelben, hiszen a KizON-ban GPS jel működik, de akár adótornyokkal kommunikálva is képes helymeghatározásra.