Elájult a pilóta, a tizenéves vette át a kormányt

Egy amerikai kisrepülőgép pilótája elájult, de a 19 éves utasa átvette az irányítást, és a rádiós segítséggel körözött, amíg a pilóta magához nem tért.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. január 27. bencze.aron

Egy amerikai kisrepülőgép pilótája elájult, de a 19 éves utasa átvette az irányítást, és a rádiós segítséggel körözött, amíg a pilóta magához nem tért.


Elájult egy ausztrál kisrepülőgép pilótája, a háromüléses Cessna 150 egy tizenéves utasa azonban átvette a kormányt és addig körözött egy repülőtér fölött, amíg a pilóta magához nem tért, és együtt már biztonságosan földre tették a gépet.

A szombaton történt eset részleteiről vasárnap számolt be az AP hírügynökségnek a 19 éves Troy Jenkins, akinek segítségére volt, hogy az eszméletét vesztő pilóta társaságában korábban már ismerkedett a repülőgép-vezetéssel.

Az egymotoros kisgéppel légi kiránduláson vett részt Jenkins és egy másik utas a család barátjának számító 61 éves pilóta, Derek Neville társaságában. Egy órája repültek, amikor a pilóta elájult. Jenkins ekkor magához vette az irányítást, sikeresen kapcsolatot létesített Forbes közeli mezőváros repülőterével, és egy másik pilótától rádión kapott tanácsokat követve háromnegyedórán át körözött stabilan 610 méter magasan. Végül a pilóta visszanyerte eszméletét, és ketten együtt már biztonságosan földre helyezték a gépet. A fiatalember elmondta az AP-nek, hogy a magasság tartása nem jelentett problémát a számára, abban azonban egyáltalán nem volt biztos, hogy landolni is tudna a géppel.