Elegáns ruhák nyilvános szoptatáshoz egy magyar tervezőtől

Juhász Éva egy Londonban élő magyar divattervező, akinek célja, hogy értéket teremtsen ezért létrehozta a Viccabond márkát. Éva olyan elegáns felsőket, koktélruhákat tervez melyben kényelmesen lehet megszoptatni egy kisbabát.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
divatterevő
2015. június 27. Csontos Dóra

Juhász Éva egy Londonban élő magyar divattervező, akinek célja, hogy értéket teremtsen ezért létrehozta a Viccabond márkát. Éva olyan elegáns felsőket, koktélruhákat tervez melyben kényelmesen lehet megszoptatni egy kisbabát.


Vicca tíz éve él Londonban. Hiába született divattervező családba, egy ideig a fotózást választotta szakmájának. Persze érezte ő is, a divat az, ami a legközelebb áll a szívéhez. 2013-ban elvégezte a Middlesex University divattervezői szakát és létrehozta a saját ruháit. 

“Értéket szerettem volna teremteni, nem szimplán ruhát tervezni. London utcáit járva szembesültem azzal a problémával, hogy nincs megfelelő öltözet a kismamáknak arra az esetre, ha nyilvános helyen kell megszoptatniuk a gyermeküket. Nem tudják a testüket elrejteni. De az is óriási gond, hogy a nyilvános szoptatás miatt nemcsak Magyarországon, de Angliában is számos atrocitás éri a nőket. Nem igazán van lehetőség arra, hogy egy nyilvános helyen az anyuka higiénikus, emberi körülmények között szoptathassa meg a gyermekét, maximum a mosdóba behúzódva tudja nyugodt körülmények között mindezt megtenni.”

A bevásárlóközpontokban, éttermekben nem megengedett a szoptatás, nem egyszer láttam, hogy a biztonsági őrök elküldték az anyukát az épületből. Ebben a blúzban az édesanyák nem félnek elmenni otthonról, biztonságban érezhetik magukat, és a szoptatás intimitása sem veszik el – nyilatkozta korábban Juhász Éva a Magyar Nemzetnek. Éva, azaz Vicca szerint a piacon elérhető kismamaruhák nemcsak használhatatlanságuk miatt nehezítik meg az anyukák helyzetét, de nem igazán érezhetik benne magukat vonzónak, nőiesnek.

Juhász Éva, azaz Vicca designját ezer szónál is jobban bemutatja a promóvideó:

A blúzból több típus is készült, de most már koktélruha és egy hosszú ruha változata is elérhető a ViccaBond szoptatós viseleteinek.

A terhesség miatt teljesen átalakul a női test, a kimonó forma viszont minden alakhoz jól illeszkedik, eleganciája ráadásul kiemeli annak szépségét. A nőiességet szeretném ünnepeltetni. Szeretném, ha az édesanyák ebben az időszakban is meglátnák magukban az igazi nőt, hogy legyen annyi önbizalmuk, hogy a mindennapok monotonitásában is jól érezzék magukat – emeli ki a tervező.