Életveszély: bezártak egy óvodát!

Életveszélyessé vált a péceli Gesztenyés óvoda épülete, ezért az intézményt azonnal bezárták – közölte a város polgármestere szerdán az MTI-vel.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
bezárt
2014. április 17. szabo.daniel

Életveszélyessé vált a péceli Gesztenyés óvoda épülete, ezért az intézményt azonnal bezárták – közölte a város polgármestere szerdán az MTI-vel.


A tavaszi szünet után a gyerekek már egy másik épületben kapnak helyet.

Szöllősi Ferenc (független) polgármester elmondta: egy szülő hívta fel a figyelmet arra, hogy megroggyant a tetőszerkezet. A jegyző statikai vizsgálat rendelt el, és a szakember szerdán közölt megállapításai alapján a polgármester az intézmény azonnali bezárásáról döntött.

A Gesztenyés óvodába 85 gyerek jár, az elhelyezésükről gondoskodni kell: a szünet után az óvodások az Isaszegi út 3. szám alatti önkormányzati tulajdonú épületbe költöznek – ismertette.

Az egykori iskolaépületben öt tanterem van, a létesítményt két hét alatt alakítják át teljesen, úgy, hogy megteremtsék a szükséges feltételeket és a megfelelő környezetet addig, amíg nem épülhet új óvoda.

Szöllősi Ferenc kitért arra is, hogy az önkormányzat által működtetett több mint ötvenéves Gesztenyés óvoda épülete rendkívül rossz állapotban van, “arra már egyetlen fillért sem szabad költeni”.

Hozzátette, hogy tárgyalt Szűcs Lajossal, a Pest Megyei Közgyűlés elnökével és Tállai András önkormányzati államtitkárral, mert “a kritikus helyzet mielőbbi megnyugtató megoldást kíván”, ez a véleménye szerint egy új óvoda lehet.