Családháló

Kezdőoldal Színek Erdők Hete országszerte 150 helyszínen

Erdők Hete országszerte 150 helyszínen

Kezdődik a XX. Erdők Hete, amelyen körülbelül 50 vidéki helyszínen több mint 150 programot kínálnak az érdeklődőknek a magyar erdők megismerésére.

Írta: Csontos Dóra,

Kezdődik a XX. Erdők Hete, amelyen körülbelül 50 vidéki helyszínen több mint 150 programot kínálnak az érdeklődőknek a magyar erdők megismerésére.


Az eseményeken erdész, erdőpedagógus vezetésével ismerhetik meg a látogatók a magyar erdők értékeit és a fenntartható gazdálkodás folyamatát. A foglalkozások a legtöbb helyszínen az erdészeti erdei iskolák oktatási programjára épülnek, ahol, az egész család játékosan ismerkedhet a magyar erdők világával.

A XX. Erdők Hete rendezvénysorozaton a vezetett túrák, terepi foglalkozások, játékos vetélkedők mellett erdei koncertek, sportversenyek, erdei nyílt napok színesítik a programkínálatot.

Az Országos Erdészeti Egyesület által kezdeményezett rendezvénysorozat célja, hogy a Magyarország területének egyötödét borító erdőállomány gazdagságát, közjóléti és a nemzeti vagyonban betöltött szerepét megismertesse a legszélesebb nyilvánossággal.

Az egyesület tájékoztatása szerint a 22 magyar állami erdőgazdaság 2010 óta több mint 15 milliárd forintot fordított közjóléti és turisztikai fejlesztésekre: 52 kilátót, 66 szálláshelyet, 29 erdei iskolát, több mint 160 erdei kiránduló- és pihenőhelyet alakítottak ki, vagy újítottak fel.

Az október 3. és 9. között rendezett programok megtekinthetők ITT.

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Az iskola, ahol a büntetést meditációra cserélték

Képzeld el, hogy tanár vagy egy iskolában, és az egyik diák rosszakodni kezd. Mit csinálsz? Hagyományosan erre a kérdésre a...

Close