Esküvői hagyományok, amelyeket érdemes mellőzni

Vannak olyan esküvőhöz kötődő szokások, amiket érdemes időnként újragondolni. Nem biztos ugyanis, hogy jó dolog mindenáron ragaszkodni hozzájuk.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. május 25. Gyarmati Orsolya

Vannak olyan esküvőhöz kötődő szokások, amiket érdemes időnként újragondolni. Nem biztos ugyanis, hogy jó dolog mindenáron ragaszkodni hozzájuk.


Hagyni, hogy a menyasszony családja fizessen mindenért

Egy esküvő nem éppen olcsó mulatság, sőt. Így aztán az lenne a természetes, hogy a vőlegény és a menyasszony családja egyformán, de legalábbis együtt osztozzon a költségekben. Egyes országokban a hagyomány azt diktálja, hogy a menyasszony apja állja a cehet. Ez azonban rendkívül nagy terhet ró az ara családjára.

Listán kívüli ajándékot venni

Igen hasznos szokás, hogy az ifjú pár listát állít össze azokról a dolgokról, amikre szüksége van az új élet megkezdéséhez. Éppen ezért nem érdemes olyan tárgyat vásárolni, ami nem szerepel a listán, hiszen könnyen lehet, hogy arra, amire mi gondolunk, semmi szüksége nincs a házasulandóknak.

Rettegni attól, hogy a vőlegény meglátja a menyasszonyi ruhát

Rengeteg szabály vonatkozik arra a ruhadarabra, amit (jó esetben) csupán egyetlen egyszer hord egy nő: legyen fehér, kerüljön sokba és meg ne lássa a vőlegény a szertartás előtt. Először is: az esküvői ruha bármilyen színű lehet. És nem kell, hogy drága legyen. A lényeg, hogy a menyasszony boldog legyen és jól érezze magát abban, amit visel. Ha pedig a vőlegény szeretne segíteni a ruhaválasztásban, azzal sincs semmi baj!

Eldobni a virágcsokrot

Ez a szokás sokaknak kínos lehet, hiszen nem biztos, hogy a szingli nők szeretik, ha ezzel rájuk irányul a figyelem, és válaszolhatnak a Bridget Jones-ból már jól ismert kérdésre: “Na, még mindig nincs senkid? Pedig ketyeg az óra!”

 

Forrás: Buzzfeed