Esős hétvége, szuper programok

A hétvégén eső várható, de ez nem azt jelenti, hogy a lakásba bezárva kell töltenünk a szabad napjainkat. Számos programmal segítünk eligazodni a hétvégi kavalkádban.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
családi programok
2015. szeptember 04. Csontos Dóra

A hétvégén eső várható, de ez nem azt jelenti, hogy a lakásba bezárva kell töltenünk a szabad napjainkat. Számos programmal segítünk eligazodni a hétvégi kavalkádban.


Családi sportnap

Az NN Family Run egy családi hangulatú rendezvény, ahol szervezett keretek között teheted próbára magad és tehetsz néhány fontos lépést az egészségedért. Az eseményen a futóközösség minden tagja számára kínálnak programot a kezdőktől a profikig bezárólag. Lehet nevezni versenyre is, de aki inkább csak móka kedvéért megy ki, azoknak remek választás lehet a gyaloglás, a babakocsis futam, a nagyszülő – unoka futam vagy a gazdi – kedvenc kutyásfutás. Ezek nem verseny jellegel kerül megrendezésre, itt egyedül a közös mozgás öröme számít és mindenki győztesnek érezheti magát, aki célbaér. A Családi Váltófutásnál és az esti Egyéni illetve Váltófutásnál időt mérünk és eredményt is hirdetünk.

Részletes tájékoztatót és programfüzetet itt találtok.

Helyszín: Budapest, Városliget, Ötvenhatosok tere, szeptember 5.

Kétkerékkel az életben

Szeptember 6-án a WAMP-on a városi bringázás kapja a főszerepet, amelynek keretében bemutatkoznak a hazai bringás divat legmenőbb tervezői és rengeteg izgalmas program, beszélgetés vár rátok. Délután a Tilos Rádió FMXXX stábja bemutatja a RadioWAMP bringatematikus vásári rádió showt. A programok közt lesz biciklis fotózás és kerekasztalos beszélgetések, ahol a Magyar Kerékpárosklub, az I Bike Budapest, a Hajtás Pajtás, a Totalcar magazin és a Kerékagy bringás blog szakértői vitatják meg a városi biciklizés lehetőségeit délután 2-től a Design Terminállal szemben található Pavilonban.

A rendezvény ingyenes.  

Helyszín: Erzsébet tér, szeptember 6

Püspöki szentmise Teréz anya emléknapján

Szeptember 5-én, szombaton 16 órakor az érdi Szeretet Misszionáriusai monostorban, Spányi Antal megyéspüspök tart szentmisét kalkuttai Boldog Teréz anya liturgikus emléknapján.

Velencei-tavi Nemzetközi Hőlégballon Karnevál

Idén 21. alkalommal rendezik meg az ország egyik legnagyobb hőlégballon találkozóját Agárdon a Velencei tó mellett 2015. szeptember 3-6. között. Az Agárdi Parkerdőben szeptember 5-én egész napos program várja látogatókat, benne: kirakodóvásár, gyermekműsorok, színpadi programok, sörsátor, honvédségi és rendőrségi bemutató, helikopteres utasrepültetés, autó és motorkerékpár kiállítás, szimulátorok.

Helyszín: 2484 Agárd , Parkerdő

Jótékonysági operakoncert

Mindenkit szertetettel várnak szombaton arra a különleges estére, ahol is jótékonysági operakoncertet szerveznek a menekültek javára. Az est bevételét gyógyszerekre és orvosi ellátás támogatására fordítják. A koncert este nyolc órától tízig tart, és a rendezvény ingyenes.

Fellépők: Fodor Beatrix, Kun Ágnes Anna, Bucsi Annamária, Szolnoki Apollónia, Kiss Tivadar, Kovács István, Mikó Szilvia, Köteles Géza, Hábetler András és Szvétek László.

Helyszín: 1074 Budapest, Dob utca 19.

Szobormegáldás az ifjabb Ocskay Gábor Emléktornán

Szeptember 5-én, szombaton 18 órakor Székesfehérváron az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok előtt a Nagy Benedek szobrászművész által tervezett ifj. Ocskay Gábor szobor avatására kerül sor. Az ünnepség keretében az alkotást Spányi Antal megyéspüspök áldja meg. A szeptember 5-én, 6-án tartandó 7. Ifj. Ocskay Gábor Emléktornán a Fehérvár AV19 mellett az HDD Telemach Olimpija, a Moser Medical Graz 99ers és a HK 36 HANT Skalica csapatai vesznek részt. Az elmúlt években már bevált módon a torna első napjának végéig tart az árverés a Böjte Csaba atya által fenntartott székesfehérvári Szent Imre Iskolaház javára, amelyet a Székesfehérvári Egyházmegye is támogat.

Vásári forgatag a Kolibriben

A Kolibri Színház egy népszerű, felújított Róbert Gida előadással készül a programra, este pedig a társulat színészeiből álló fúvószenekar szórakoztatja a közönséget. A színház bejáratánál a hagyományokhoz híven a Vitéz László bábjáték-automata várja a gyerekeket.

A váltott színpadokon zajló, egész napos, ingyenes rendezvényen a hazai báb- és utcai előadóművészet olyan kiváló képviselőivel találkozhat a közönség, mint a kecskeméti Ciróka vagy a veszprémi Kabóca Bábszínház, valamint régóta visszatérő vendégként a pécsi Márkus Színház. A szlovákiai Árgyélus Színház Écsi Gyöngyi mesemondóval ismét igyekszik elbűvölni a fiatal közönséget, és idén a hazai produkciók mellett egy új-zélandi vendégelőadó is bemutatkozik.

Ha a hétvégén valóban esős idő lesz akkor sem maradnak el a programok csak változás történik, amit itt értek el.

Helyszín: Jó időben a Jókai téren szeptember 5-én, rossz időben a színház épületében

Animációs Filmfesztivál az Urániában

Szeptember 6-án, vasárnap tűzi műsorra az Uránia Nemzeti Filmszínház az idei KAFF, azaz a 12. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál és a 9. Európai Animációs Játékfilm Fesztivál díjnyertes alkotásait. A három egészestés európai alkotás mellett látható lesz a KAFF nagydíját elnyert Fürdő, a legjobb rövidfilmnek bizonyult Mese, és a további 11 díjazott kisfilm.

A kedvezményes jegyár a vetítésekre egyésgesen 900 Ft. Jegyek kaphatók az Uránia jegypénztárában és honlapján, ahol a részletes program is megtalálható.

Palotanegyed fesztivál

Józsefváros történelmi negyedében, a Palotanegyedben, a kultúra és a művészetek belvárosában idén nyáron is a fesztiválhangulaté a főszerep. A főváros egyik legrangosabb nyári összművészeti rendezvénysorozata, a Palotanegyed Fesztivál utolsó állomásához érkezett. Sör és Örömzene Fesztivállal, ingyenes kulturális programokkal és különleges gasztronómiai élménnyel várnak mindenkit most hétvégén, szeptember 4-6. között a Palotanegyedben.

Az ingyenes belvárosi rendezvény immár harmadik alkalommal a Palotanegyed nyüzsgő egyetemvárosi hangulatában a Szabó Ervin téren a Reviczky utcában és a Mikszáth téren kerül megrendezésre. A gasztroélmények mellett ismét felpezsdül a Palotanegyed kulturális élete. Ezúttal hazánk népszerű világzene, blues, jazz zenekarai és rezesbandái várják a szórakozni vágyókat a Szabó Ervin téri nagyszínpadon. Mások mellett fellép majd a Balkan Fanatik, a Khamoro Budapest Band, a Le Rom, a The Bits Beatles Emlékzenekar a Fourtissimo Jazz Orchestra és a Józsa Tamás Blues Band. A Szabó Ervin téren a kézműves vásári hangulat és a különleges sörök mellett utcazenészek és egész napos szórakoztató programok, snapszer és sakk party, Palota Sörkupa és a Fesztivál söre szavazás várja az érdeklődőket.

Részletés programlistáért katt IDE.