Esős? Napos? Nem számít, a lényeg, hogy legyenek jó programok!

Végre újra itt van a hétvége! Már annyira vártuk és annyira készültünk, hogy kiszabaduljunk a hétköznapok fogságából. Na, de mi legyen a program? Íme.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
család
2016. június 17. Csontos Dóra

Végre újra itt van a hétvége! Már annyira vártuk és annyira készültünk, hogy kiszabaduljunk a hétköznapok fogságából. Na, de mi legyen a program? Íme.


Kiállítás július végéig

A Ludwig Múzeumban péntektől látható a művészet és a tudomány határait kutató világhírű alkotó, Julius Popp nagyszabású helyspecifikus installációja. A londoni olimpián és a New York-i MoMA kiállításán is bemutatott Bit.Fall című munka egy nyolc méter széles látványos vízfüggöny: a lehulló vízcseppek folyamatosan változó, „folyékony” szavakat formálnak, amelyeket egy számítógépes algoritmus választ ki magyar híroldalak leggyakrabban előforduló tartalmai alapján. Az installáció július végéig látható a múzeum előtti téren.

Családi fesztivál

A Sétatér Fesztivál Pécs legújabb kori történetének egyik tradicionális rendezvénye, amely csaknem húsz éve a régió borászatának, gasztronómiájának és kultúrájának „közönségtalálkozója” a Székesegyház előtt, a felső Sétatéren az árnyas gesztenyefák alatt. A fesztivál programkínálatával, koncertjeivel kiemelt figyelmet szentel a 30 éven felülieknek és a családosoknak.

Szenilla nyomában

Az egész estés animációs film a Némó nyomában című film folytatása. A történet középpontjában ezúttal az első filmből jól ismert memóriazavarban szenvedő doktorhal, Szenilla áll. A barátságos ámde nagyon feledékeny kék kis hal hazautazik szeretett családjához és mindenki új dolgokat tanul a család igazi jelentéséről az utazás alatt. A mesében a régi szereplők is feltűnnek.

Boldog születésnapot!

Idén már 15. alkalommal vár kicsiket és nagyokat Magyarország legnagyobb ingyenes családi rendezvénye, a Generali Gyerek Sziget. A júniusi hétvégék a gyerekeké a Hajógyári-szigeten, minden szombaton és vasárnap több tucat változatos program szórakoztat kicsiket és nagyokat. Június 18-án az egész Generali Gyerek Sziget szülinapi lázban ég majd. A nap zárásaként 17 órától a Nagyszínpadon zajlik majd a szülinapi ajándékozás, aminek részeként Kádár Tamás, a Sziget Kft cégvezetője és Olt Boglárka a Generali képviseletében átadja majd a rajzpályázat díjait és a kisorsoljuk a szülinapi tombolákat is.

Mária Maraton

Európa egyedülálló eseménye kerül megrendezésre a Mária Úton: Frank Tibor és Veress Béla ultramaraton-futók futják végig a Mariazelltől Csíksomlyóig tartó 1300 kilométert. Az eseményhez túrakerékpárosok is csatlakoznak, akik szintén végigtekernek a kijelölt útszakaszon. Futók és kerékpárosok Ausztria, Magyarország és Erdély tájain át egyaránt bő három hét alatt jutnak el a célba. A Mária Maraton nem csupán futóverseny vagy kerékpártúra. Sokkal inkább egy lelki közösség és az egészséges életmód felmutatása.

A rendezvény védnökei: Fabiny Tamás evangélikus püspök, Kocsis Fülöp görög katolikus metropolita, Steinbach József református püspök, a MEÖT elnöke és Székely János római katolikus püspök. A Mária Maraton első napján Kocsis Fülöp görög katolikus metropolita indítja útnak a jelentkezőket, majd néhány kilométeren keresztül kerékpározik is velük. A résztvevőket a három hét során Szabó István görög katolikus lelkész kíséri kerékpáron.

Indulás  június 18-án 8 óra 30 perc magasságában. Jelentkezni ITT lehet.

Irány a Nick hajó!

ismét kifut a Batthyány téri kikötőből a Nickelodeon jól ismert hajója, ahol június 19-én, vasárnap a gyerekek legnagyobb kedvenceivel, többek között SpongyaBobbal és Dóra, a felfedezővel is találkozhatnak a résztvevők. A népszerű gyerekcsatorna óriás memóriajátékkal, Csőrös Harvey labirintussal, origamival, lufikkal, arcfestéssel és a Búgócsiga Zenede interaktív műsorával várja a kicsiket és nagyobbakat, a jókedv tehát garantált lesz a Nick hajón.

 A Nickelodeonnak kiemelten fontos a gyerekek szórakoztató formában történő tanítása, ezért a Nick hajó is játékosan segít elsajátítani új ismereteket, például az angol nyelvről vagy a  környezetvédelemről. Emellett a kicsik kézműveskedhetnek, kívánságaikat arcfestő és lufihajtogató teljesíti, és játszhatnak az óriás memóriajátékkal is.

A kétórás hajóút június 19-én, vasárnap 10:00-kor indul a budapesti Batthyány téri Silverline kikötőből. Beszállás: 9.30-tól. Jegyet elővételben és a helyszínen is lehet vásárolni, de a nagy érdeklődésre való tekintettel érdemes előre helyet foglalni.