Ezzel lepi meg a családokat a Karitász

Több mint 1700 rászoruló családnak, köztük árvízkárosultaknak oszt vetőmagot a Katolikus Karitász országszerte.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. április 03. szabo.daniel

Több mint 1700 rászoruló családnak, köztük árvízkárosultaknak oszt vetőmagot a Katolikus Karitász országszerte.


A Szigetközben 116 árvízkárosult család veheti át az adományt csütörtökön Écsy Gábortól, a Karitász országos igazgatójától. Ezen a napon még Nyergesújfalun, Táton és Bajóton folytatódik a tizenötféle zöldségmagot tartalmazó csomagok átadása – mondta el Csapó Viktória, a segélyszervezet sajtóreferense szerdán az MTI-nek.

Hozzátette: minden egyházmegye maga koordinálja az osztást, és várhatóan két hét alatt minden rászoruló hozzájut az adományhoz országszerte. A Katolikus Karitász idén kétszázzal több családnak tud segítséget nyújtani, mint a múlt évben. A tavalyi program igen eredményesnek tekinthető, mivel a családok több mint 85 százaléka végül betakarította a termést – hangsúlyozta a sajtóreferens.

A sárgarépát, petrezselymet, zöldborsót, velőborsót, szárazbabot, dughagymát, uborkát, spárgatököt, kukoricát, karalábét, spenótot, salátát, sütőtököt, céklát és bokorbabot tartalmazó vetőmag csomagokat azok a kertes házban lakók kaphatják meg, akik vállalják, hogy rendben tartják kertjüket, gondozzák a növényeket és betakarítják a termést. A karitatív szervezet az igénylőknek kölcsönbe szerszámokat és szakmai segítségnyújtást is biztosít településenként.

Csapó Viktória emlékeztetett arra, hogy a Szigetközben az árvíz komoly károkat okozott a konyhakertekben, és amikor ősszel burgonyát, hagymát és almát adományoztak az ott élőknek, ígéretet tettek, hogy vetőmagokkal is segítik majd őket.