Farsangolás és gyermekmuzsikások – Programajánló a hétvégére

Kaposváron a Dorottya-napok, Pécsen a Bóbita Bábszínház kedves meséi, Budapesten pedig az operaházi gyermekdélutánon várják a nagyérdeműt ezen a borongós hétvégén.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. február 07. Szaurella

Kaposváron a Dorottya-napok, Pécsen a Bóbita Bábszínház kedves meséi, Budapesten pedig az operaházi gyermekdélutánon várják a nagyérdeműt ezen a borongós hétvégén.


Csengő-bongó délután az Operában

Míg a közkedvelt Hangszervarázs sorozatban hangszercsoportokkal ismerkedtek a gyerekek, a Csengő-bongó délután előadásain 16 alkalommal 16 hangszert ismerhetnek meg részletesen. A különleges szépségű, 80 fő befogadására alkalmas Székely Bertalan teremben a közel egy órás foglalkozáson játékos formában mesélik el egy-egy hangszer múltját, fejlődését, de meg is szólaltatják azokat, a zenekarban használatos kisebb és nagyobb hangszertestvérekkel együtt.
Hőscincér-bérlet: Az előadások vasárnaponként 15:30 és 17:00 órai kezdettel kerülnek megrendezésre a Székely Bertalan-teremben. E hét vasárnapján is 15.30-kor kezdődik a program.

www.opera.hu

Kaposvári Farsang – Dorottya Napok

Kaposvár sem maradhat ki a tavaszvárási mulatságokból. A városban a Dorottya Farsangi Napok már hagyományosan a Dorottya névnaphoz legközelebb eső hétvégén kerülnek megrendezésre. A város gazdag művészeti öröksége és a térség néphagyományai a farsangi vígasságok programjaiban is jelentős szerepet játszanak. Megannyi színes produkció, színházi előadás, néptánc csoportok, jelmez kavalkád és természetesen az Együd Árpád Művelődési Központ farsangi bálja biztosít hamisítatlan hagyományőrző szórakozást.

http://kaposvar.varosom.hu

Farsangoló HANGoskodás

A pécsi Bóbita Bábszínház 2014. február 8-án, szombaton ismét megrendezi immár hagyománnyá vált télűző mulatságát, a “Farsangoló HANGoskodást”.
Részletes program:

10.00 Kerekecske-gombocska (csecsemőszínházi előadás) – kamaraterem
10.00 Mesekuckó – Mesekuckó
16.00 Árgyélus királyfi és Tündérszép Ilona (az előadás után a Hang Gábor-díj átadása) – Kós Lajos terem
15.00-18.00 Farsangi álarc- és maszkkészítés – kézműves terem
19.00-22.00 Elvarázsolt színház FELNŐTTEKNEK! (játékos kalandtúra a Bóbita rejtett zugaiban) – a Bóbita Bábszínház teljes területén
20.00 – A Nokedli Zenekar – Babarci Bulcsú, Etlinger Mihály, Nemes Gábor – koncertje (zene, tánc, tombolasorsolás) – kamaraterem

A “Farsangoló Hangoskodás” jegyárai:
Csecsemőszínházi előadás: 800 Ft/ fő
Mesekuckó = 700 Ft/baba-mama-páros
Bábelőadás a Kós Lajos teremben: 900 Ft/fő

www.bobita.hu

Valentin-napi Országos Kisállat- és Növényvásár

Idén ismét megrendezik a már hagyományos Valentin-napi Országos Kisállat- és Növényvásárt a budapesti Petőfi Csarnokban e hétvégén, február 8-án és 9-én. Lesz minnesotai törpemalac-show, siklók, gekkók, hörcsögök, lepkék, díszbaromfik, ásványok, törpekecske, sündisznók, kaktuszok, madárpókok, tengerimalacok, papagájok, törpe- és óriásnyulak, kutyák, macskák, orchideák, díszmadarak, kígyók. Trópusi hüllő-bemutatóval és állatsimogatóval is várják vendégeinket: óriásgyíkok, kígyók, siklók, leopárdgekkók, madárpókok, szakállas agamák kerülnek bemutatásra. A rendezvény időtartama alatt ingyenes játszóházzal, arcfestéssel, kézműves foglalkozásokkal várják a gyermekeket.
 Belépőjegyek: felnőtt 1.000 Ft, gyerek 400 Ft (5-14 éves korig).

http://petofirendezvenykozpont.hu