Farsangolás, seprűzés, miskolci kocsonyázás – hétvégi programok

Akár akarjuk, akár nem, ezen a hétvégén kiseprűzik a telet! Továbbá Miskolcon kocsonya-farsangozhatunk, Budapesten reneszánsz bálba térhetünk be az apróságokkal.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
bábsznház
2014. február 20. Szaurella

Akár akarjuk, akár nem, ezen a hétvégén kiseprűzik a telet! Továbbá Miskolcon kocsonya-farsangozhatunk, Budapesten reneszánsz bálba térhetünk be az apróságokkal.


 

Debreceni Maskarádé forgatag

A Vojtina Bábszínház minden év februárjában megrendezi a Debreceni Maskarádét, 2014-ben immár a tizenharmadik alkalommal. Fagyos Boldogasszony Havában, annak is 19-20-21. napján télűző farsangi játékokkal múlatják az időt a Bábosházban, s kiseprűzik a tél minden ivadékát. Helyszín a Kossuth tér. Figyelem, a pénteki az utolsó nap!

www.vojtinababszinhaz.hu

 

Miskolci Kocsonyafarsang

 

2014. február 20-23. között, a farsangi időszakban ünnepel Miskolc legnagyobb gasztrofesztiválja, a Miskolci Kocsonyafarsang. Helyszíne a felújított belváros lesz, ahol négy színpadon zajló műsorok fogják szórakoztatni a farsangi közönséget. A rendezők külön gondoltak a gyermekekre, családokra is a program összeállításkor, akiket majd egy önálló gyermekszínpad produkciói fognak szórakoztatni. A fesztivál valamennyi szabadtéri programja ingyenes.

www.miskolcikocsonyafarsang.hu

 

Színes játékok, sokszínű ország idén is!

 

Az ingyenes rendezvénysorozat keretében hazánkban élő közösségek (mongol, iráni, kínai, afrikai) meséivel és játékaival ismerkedhetnek meg a kisgyermekes családok bábelőadás és kézműves foglalkozás keretében a Budapesti Művelődési Központban szombat délelőtt 10 órától. Ízelítő a programból:

10.00-10.45 – A Nap és a Hold meséi – afrikai mese bábelőadás
10.00-13.00 – kézműves foglalkozások autentikus játékmesterek vezetésével
11.30-12.10 – A csodálatos táltosparipa – mongol mese bábelőadás

www.bmknet.hu/bmk-magunkrol-menupont/hazai-projektjeink/szines-jatek

 

Hétmérföldes családi programsorozat

 

A Hétmérföldes Játékbirodalom e szombaton 10.00 órától 15.00 óráig várja az egész családot a budapesti Józsefvárosi Galériába Reneszánsz udvari farsangra. Interaktív programsorozatként a mese és muzsika szárnyán a farsangi időszakban számos izgalmas koncert, színházi bábszínházi produkció szórakoztatja a nagyérdemű publikumot. Lesz Diafilm kuckó mesemondóval, télbúcsúztató farsangi mulatság hangszerbemutatóval, ismét bebarangolhatjuk a nemzetek mesekertjét és találkozhatunk Vitéz László újabb kalandjaival.  

www.jozsefvarosigaleria.hu