Feljelentést tett a felpofozott terhes nő

Egy Magyarországon élő brit állampolgár az a terhes anya, akit hétfőn felpofozott egy villamosvezető – tudta meg az Index.hu.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
4-es villamos
2013. június 19. bencze.aron

Egy Magyarországon élő brit állampolgár az a terhes anya, akit hétfőn felpofozott egy villamosvezető – tudta meg az Index.hu.


A portálnak a nő levélben írta meg, hogy szerinte hogyan történt az eset. A kismama állítja, azért lépett rosszkor a sínekre, mert reflexből nem balra, hanem jobbra nézett. Nem a villamosvezető mentette meg az életét azzal, hogy lefékezett, mert volt ideje visszalépni a padkára.

Mint arról a családháló is beszámolt, hétfőn este felpofozott egy terhes nőt a 4-es villamos vezetője. A sofőr később azt állította, sokkot kapott, ezért ütötte meg az asszonyt.

A nő részletes levelének fordítását változtatások nélkül közölte a portál.

“Én vagy az a nő, akit tegnap (hétfőn, a szerk.) megütött egy villamosvezető. Belátom, hogy ostobaság volt anélkül átkelni a zebrán, hogy balra néztem volna, de 30 évig éltem Nagy-Britanniában, így reflexből a jobbról érkező forgalmat vártam.

Az eset a Széna téri zebránál történt. Egy szintén külföldi barátommal jobbról vártuk a villamost, ami tudom, hogy nem logikus, de így nem láttuk a piros lámpát. Ez teljesen a mi hibánk. Ráléptünk a zebrára, akkor megláttuk a balról érkező villamost, és visszaugrottunk a padkára. Nagyon megijedtünk, teljesen lesokkolódtunk. A villamos ekkor megállt a zebrán, és a vezető elkezdett velünk üvöltözni, miközben az utasok dörömböltek neki a fülkéje ablakán, hogy induljon tovább, mert olyan helyen állt meg, ahol nem szabad. Mi dühös gesztusokkal válaszoltunk neki. Az egyáltalán nem igaz, hogy a vezető megmentette az életünket, hiszen visszaléptünk a padkára, mielőtt megállt. Ezt szemtanúk is megerősíthetik. Csak azért állította meg a villamost, hogy kitöltse rajtunk a dühét.

A villamosvezető, egy nagydarab, 120 kilós férfi ezután kiszállt a villamosból, és az üvöltette nekem, hogy „a kurva anyád”. Én teljesen le voltam sokkolva, nem mondtam semmit, ő pedig olyan erősen pofon vágott, hogy a napszemüvegem a földre esett. Az utasok kiabálni kezdtek vele, ő pedig a visszaszállt a villamosba és elment.

Én tettem néhány lépést, majd a földre estem. A szám vérzett, az emberek körém gyűltek, én pedig sírtam. Négy-öt ember jött oda segíteni.

Végül egy fiatalember és két hölgy segített nekünk. A Széll Kálmán téren szolgálatot teljesítő négy rendőr azt mondta, ők nem tudnak segíteni, a BKV panaszkönyvébe kellene írnom. A fiatal srác végül felhívott valakit a BKV-nál, és ezzel megoldotta a problémát. A BKV-nál nagyon segítőkészek voltak. A férjem segítségével vallomást tettem. Hívtak mentőt is, mert a trauma miatt nem tudtam rendesen járni. A fiatalember végig velünk maradt, a kórházba is eljött, ahol megnézték a kisbabámat, és a rendőrségre is elkísért minket, ahol szintén vallomást tettem. A rendőrök nagyon segítőkészek és együttérzők voltak.

Nem értem, hogy a vezető miért reagált ilyen agresszívan. Tudom, hogy hibáztam, amikor nem néztem körül rendesen. Soha többé nem követem el ezt a hibát. Nagyon megkönnyebbültem, hogy a kisbabám és a barátaim is jól vannak.″