Fesztiválok hétvégéje – hétvégi programajánló

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2013. augusztus 09. bencze.aron

 


Csángó Fesztivál
(Jászberény, több helyszínen – augusztus 6-11.)

Közel 50 programmal és rengeteg fellépővel várja a családokat Jászberény a hagyományosan megrendezésre kerülő Csángó Fesztiválon! A fesztivál főszereplői a moldvai, gyimesi csángók, de az erdélyi, felvidéki és magyarországi hagyományőrzők, valamint idén panamai, indonéz, török, lengyel és grúz együttes vendégjátéka is színesíti kínálatot. A gyerek- és családi programok mellett pálinka- és bormustra, folklórműsorok, gasztronómiai különlegességek, táncházak, tűzijáték is várja a látogatókat.

Vasvári Rétes Fesztivál
(Vasvár, Nagy Gáspár Kulturális Központ – augusztus 9-10.)

A lassan feledésbe merülő ízek megmentésére és az évezredes tradíció megőrzése érdekében Vasváron, a Kultúra Magyar Városában találkoznak a fenséges ízű sütemények nagymesterei immár 11. alkalommal. Az ünnepi asztalok réteskínálata mellett a család apraja-nagyja megtalálja majd a számára legmegfelelőbb időtöltést, hiszen zenei programok, színházi produkciók, gyermekjátszók és kiállítások is várják a közönséget.

Horgász és Halas Gasztronómiai Napok
(Szarvas, több helyszínen – augusztus 9-11.)

A halas gasztronómia, illetve a halételek szerelmesei három napon át csemegézhetnek a hagyományos, valamint az egyedi halkülönlegességek sokaságából Szarvason! A fesztivál a gyermekesek, családosok számára is kitűnő választás lehet, hiszen sok-sok programmal készülnek számukra. Gyermekfoglalkoztató, kutyabemutató, hajómodell-kiállítás és látványkonyha is színesíti majd a napokat.

KIKA Sport, Wellness és Egészség Hétvége
(Budaörsi KIKA – augusztus 10-11.)

A sport kiemelt fontossága életünkben vitathatatlan. Épp ezért a budaörsi Kika áruház augusztus 10-11-én tartott családi hétvégéje is a Sport, Egészség témakörében kerül megrendezésre. A rendezvény célja, hogy minél több sportágat kipróbálhassanak gyerekek és felnőttek! A bátrabbak kismotoros gyakorlópályáján is próbára tehetik ügyességüket, a legkisebbeknek pedig lufihajtogatás, arcfestés, kézműves foglalkozás, trambulin, ugrálóvár, sőt még Mini Olimpia is lesz programként.

Sunshine Családi Fesztivál
(Budapest, Aquaworld Élményfürdő – augusztus 9-11.)

Idén második alkalommal kerül megrendezésre a Sunshine Családi Fesztivál az újpesti vízibirodalomban, az Aquaworld Élményfürdőben. A fürdő adta vízi szórakozás mellett a kicsik és nagyok egyaránt megtalálják a kedvükre való kikapcsolódást: állatsimogató, ugrálóvár, rajzverseny és a Buborék együttes koncertje várja a legkisebbeket, míg a nagyobbak kiállított versenyautókat nézhetnek, íjászkodhatnak, valamint Nádas Tamás műrepülő bemutatóját izgulhatják végig.