Fesztiválok minden mennyiségben – programajánló

Sárkányok, víz, fesztivál. Erről szól ez a hétvége.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. július 25. Gyarmati Orsolya

Sárkányok, víz, fesztivál. Erről szól ez a hétvége.


IV. Sárkányfesztivál

4. alkalommal rendezik meg Balatonszárszón a Sárkányfesztivált, ami a “Híres Egyfejű” sárkány, Süsü köré szerveződik, aki sárkányhajón érkezik a rendezvényre.

Időpont: július 26. – 2014. augusztus 3.

Info

Szigligeti Nyári Napok

A Szigligeti Nyári Napok rendezvénysorozat a település legrégebbi és legismertebb programja, melyet évről évre egyre nagyobb érdeklődés övez. Fő célja, hogy minél szélesebb körnek nyújtson élményt és maradandó emléket. A hét minden napján igyekeznek a közönséget színvonalas programokkal szórakoztatni. A zenei előadások palettája igen színes, könnyű zenétől a komoly zenéig mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt. A kulturális programok mellett a gyerekeknek sportversenyeket, gyerekszínházi előadásokat, játszóházat is tartanak. A rendezvény helyszínéül az Irodalmi Alkotóházként működő Esterházy kastély parkja, a Vár alatt található Kézműves udvar és a szigligeti strand szolgál.

Időpont: július 27. – 2014. augusztus 3.

Info

Balatoni Játszadalom

A Zamárdiban üdülő közönség nagy része családi kötelékben érkezik, s a három km-es szabadstrand ideális a számukra. Ezen adottság koronája nekik a Balatoni Játszadalom rendezvénysorozat. Ennek középpontjában a játék áll. Az első nap a hagyományoké (hagyományőrző harci bemutatók, vásári komédiások, táncház). A második nap a versenyeké, akár a vizen, akár a parton (frizbidobás, vizi futás, pecás célzóverseny stb.). A harmadik nap a mulattatóké (bábosok, komédiások, énekesek), és ha jó az idő és meleg a víz, ekkor alkotja 1000-1500 ember kézfogással a vízben a Balaton Szívét. A negyedik nap a családoké. Ekkor mindenféle játék, mely az előző három napban előfordult, újra előkerül.

Időpont: 2014. július 31. – 2014. augusztus 3.

Info

Nyári tábor gyerekeknek – A szürrealizmus világa
 
A Magyar Nemzeti Galéria táborában az álmok és a fantázia világába utazunk a dadaista és szürrealista művészekkel, akik meghökkentő műalkotásokat hoztak létre. A Dada és szürrealizmus című időszaki kiállításban vándorolva találkozunk Salvador Dalíval és Marcel Duchamp-nal, megfigyeljük, milyen technikákkal és milyen szokatlan anyagokkal dolgoztak, kipróbáljuk a kollázst, a fotómontázst és az automatikus írást is.

Időpont: július 28.–augusztus 1.

Bazsó és Borka

INTERAKTÍV MESESZÍNPAD (MARGITSZIGET) – Budapest

Bazsó és Borka – egy szeretni és égetnivaló ikerpár. Hol egymást bosszantják, hol szüleik idegein táncolnak, és bármibe is fogjanak, biztos, hogy előbb-utóbb hatalmas kalamajka lesz a vége. Nyomukban egerek lepik el a lakást, romokban hever a nappali, liszt hull a plafonról. Vajon mi köze ehhez a titokzatos pincerémnek?

Időpont: július 26. (szombat) 10:30