Friderika: Már nem is vagyok annyira büszke

Bayer Friderika tartja az Eurovíziós Dalfesztivál magyar rekordját: az énekesnő 20 éve negyedik helyezést ért el a versenyen.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. május 21. Paulik András

Bayer Friderika tartja az Eurovíziós Dalfesztivál magyar rekordját: az énekesnő 20 éve negyedik helyezést ért el a versenyen.


Friderika szerint a jelenlegi nyertes, Conchita Wurst személyisége rányomja a bélyegét az egész műsorra. A szakállas nő diadala után Bayer Friderika már nem is olyan büszka egykori helyezésére.

– Még mindig ön tartja az Eurovíziós Fesztivál magyar rekordját, pontosan húsz éve negyedik helyezést érte el. Megnézte a legutóbbi műsort?
– A döntőt néztem, és be kell, valljam, hogy nem a kedvencem lett az első. Ez a dalverseny kicsit megváltozott, jobb lenne, ha visszatérnénk a zene fontosságára, a mostani győztes kiléte és személyisége eléggé rányomja a bélyegét arra, miről is szól az Eurovíziós Dalverseny. Mostantól kezdve azoknak, akik konzervatív értékeket vallanak, végig kell gondolni, hogy be tudnak-e vállalni egy ilyen versenyt.

– A magyar dal ötödik lett, sok év után újra az élmezőnybe kerültünk..
– Nagyon gratulálok a magyar indulónak, kicsit, de ja vu-m volt, mert az elején ő is nagyon vezetett, hasonló eset volt, mint húsz éve. Néhány éve még az mondták, hogy a magyarokat nem szeretik, ez most megdőlni látszik, mert ha egy produkció jó, akkor nem gondolnám, hogy az emberek voksoláskor az országot nézik. A mostani magyar dal nívós volt, szerethető volt, szavaztak is rá, szerintem magyar részről sikeres volt ez a szereplés. A férjemmel néz