Gond lehet, hogy ikreket vár a monacói herceg felesége!

Ikreket vár Albert monacói herceg felesége, Charlene, a kettős gyermekáldás azonban némileg bonyolulttá teszi a trónöröklést.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. október 10. Paulik András

Ikreket vár Albert monacói herceg felesége, Charlene, a kettős gyermekáldás azonban némileg bonyolulttá teszi a trónöröklést.


Az 56 éves herceg és 36 éves neje májusban jelentette be, hogy gyerekük születik, egy ideje azonban arról szóló pletykák keltek szárnyra, hogy Charlene ikrekkel terhes. Ezt végül az udvar is megerősítette csütörtökön. A hercegnő a Hello című társasági lapnak úgy fogalmazott, hogy csúcsformában érzi magát.

A születendő gyerekek neméről az Grimaldi-palota nem közölt információkat. Monacóban a miniállam alkotmányának 10. cikke taglalja a trónöröklést, amelynek rendje szerint elsőbbséget élveznek a fiúgyermekek. Amennyiben Charlene az év végén két fiúnak ad életet, az elsőként világra jövő lesz Albert herceg utóda a trónon. Ha egy lány és egy fiú születik, érkezésük sorrendjétől függetlenül a kisfiú lesz a trónörökös. Két hercegnő esetén az elsőszülött lesz majdan a hercegség uralkodója, hacsak később nem születik a házaspárnak egy fia is.

Albert és Charlene 2011 júliusában kötött házasságot. Az ikrek születése mindenképp átírja a trónöröklés rendjét, jelenleg ugyanis a herceg Caroline nevű nővérére és annak 30 éves fia, Andrea Casiraghi áll a trónöröklés első és második helyén.

Albert a korábbi uralkodó, III. Rainier és Gracia Patricia hercegnő, azaz Grace Kelly egyetlen fia, két nővére van. Házasságkötése előtti kapcsolataiból már van két gyereke, ők azonban nem örökölhetik a trónt, ahhoz ugyanis katolikus házasságból kellett volna születniük.