Gyerek sziget, Ifjúsági nap és családi fesztivál – programajánló hétvégére

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2013. június 14. bencze.aron

 


Óriás családi játszópark nyílik Újpesten

Június 15-én, Újpesten megnyitja kapuit Magyarország legnagyobb játszóparkja, a Tarzan Park. A Magyarországon egyedülálló családi játszópark ötvözi a park és a játszótér fogalmát. Néhány érdekesség a parkról: zárt területe – az épületekkel együtt – csaknem 18 ezer négyzetmétert tesz ki. A játékok mintegy 8000 négyzetméteren találhatók, és a parkosított terület nagysága több mint 9300 négyzetméter. A park 7 játékteret foglal magába, ahová több mint 40 komplex játszóeszközt telepítettek. Legmagasabb pontja a 10 méter magas torony, ahonnan óriáscsúszdák futnak a mélybe. A park egyidejűleg 700 vendéget fogad.

Bővebb információ: www.tarzanpark.hu

Generali Gyerek Sziget
(Budapest, több helyszínen – június 8-30.)

Június 8-án ismét megnyit hazánk legnépszerűbb családi eseménye, hogy számtalan programmal várja mindazokat szeretnék átélni ezt a fantasztikus élménykavalkádot. A Nagyszínpad programja garantáltan odaragasztja kicsiket, nagyobbakat és akár a nagyszülőket is. Halász Judit, Gryllus Vilmos, valamint Palya Bea, Ruttkai Bori és a Hébe-Hóba Banda, Méhes Csaba és a Brass in the five rezesei, továbbá a Talamba Ütőegyüttes mellett sportbemutató, és persze színház, mesejáték sorjázik egymás után. Figyelem! A Gyerek Sziget a 15-16-ai hétvégén is a Flórán téren várja látogatóit.

II. Kerületi Családi Nap
(Budapest, Klebelsberg Kultúrkúria – június 15. szombat, 10:00)

Ezen a szombaton mindenki igazi középkori hangulatban érezheti magát, aki ellátogat a Klebelsberg Kultúrkúriába! A családi nap keretén belül ugyanis a középkori élet felidézésével várnak minden látogatót: lesz kézműves foglalkozás, lisztkészítés, lepénysütés és agyagozás is! Az érdeklődők pedig egy középkori táborba is bepillanthatnak, kipróbálhatják a korabeli fegyvereket, valamint solymászbemutatót is láthatnak!

XX. Kabóciádé Családi Fesztivál
(Veszprém, Kolostorok és Kertek Rendezvénytér – június 15-16.)

A veszprémi Kabóciádé a gyerekek és az “örök gyermekek” fesztiválja. Jöjjenek és lássanak: játszóházak, koncertek, babaszínházi műsorok és óriási társasjátékok, kabócás és vendégelőadások láthatók több napon át a Veszprém-völgyben! A családosok is remekül szórakoznak majd, hiszen a programokat felnőttek és gyermekek egyaránt élvezhetik. A veszprémi Kabóca házikó is meglepetéssel várja a gyerekeket, hiszen ők is kitelepülnek a fesztivál helyszíneire. Izgalmas játéktér és eladás sorozatok várnak a legkisebbekre.

Nyári Gyermek- és Ifjúsági Napok
(Csömör, több helyszínen – június 15-21.)

Immáron 8 éve rendezik meg Csömörön a Nyári Gyermek- és Ifjúsági Napokat, ahol a fiatalok és a gyerekek tartalmasan tölthetik el vakációjuk első heteit. Idén a gyermekeknek bábszínházi előadással, kézműves foglalkozásokkal és népi játékokkal, a fiataloknak Hősök koncerttel, színházi előadással és egyéb koncertekkel kedveskednek a szervezők.

Kuckónap
(Budapest, Puskin mozi – június 16., 10:00)

Végre itt a nyár, az utazások, kirándulások és a szabadtéri programok ideje! Kiürül a város és bezár a Kuckó is. A szünet előtt évzáró napot tartanak a Puskinban, ahol ingyenes programokkal, meglepetésekkel várnak minden érdeklődőt! A programok között szerepel a Zakatoló Zenemozi mesefilm-koncertje, a Mazsola rajzpályázat ünnepélyes díjátadója, és lengyel mesefilmek is. Ezen kívül pedig gyermekrajz-kiállítás, könyvbemutató, arcfestés, társasjátékok, kézműves foglalkozás várja a kicsiket egész délelőtt a játszósarokban.

Kispesti Városünnep
(Budapest, Templom tér – június 16. vasárnap, 10:30)

A Kispesti Városünnep délelőtt programjai a kicsikről és az önfeledt játszadozásról, kikapcsolódásról szólnak. A színpadon a jó hangulatról a Kaláka együttes jól ismert dalai gondoskodnak majd. Az egész téren pedig játéktenger várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. Lesz Játszóház, Minigolf, ügyességi játékokat felvonultató Aréna, Öko-játszótér, óriásjátékok, játékos totó, kiállítás, postai ünnepi bélyegzés, autó bemutató, arcfestés, papírszobrászat, kisvasút és a legkisebbeknek babasátor is!