Gyereknapi programajánló

Hétvégén gyereknap lesz, ráadásul az időjósok is jó időt mondanak. Kell ennél több egy szuper hétvégéhez? Íme, a programok listája:

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2015. május 29. Csontos Dóra

Hétvégén gyereknap lesz, ráadásul az időjósok is jó időt mondanak. Kell ennél több egy szuper hétvégéhez? Íme, a programok listája:


Gyereknap a Városligetben

Idén huszonötödik alkalommal várja akicsiket és nagyokat a Nemzetközi Gyermekment őSzolgálat (NGYSZ) és Budapest Főváros Önkormányzata, közös, kétnapos, ingyenes gyermeknapi rendezvényére a budapesti Városligetbe május 30-31-én. A szervezők több színes programmal, zenés műsorral és kutya kiállítással várják a látogatókat. Lesz lehetőség ingyenes szűrővizsgálatokon részt venni, vért adni és lovas terápiával ismerkedni. A Nemzetek Utcájában vasárnap számos ország mutatja be kulturális és gasztronómiai sajátosságait, szokásait. Biztonságos Internet Sátor egész hétvégén várja a kicsiket-nagyokat, hogy a biztonságos internethasználat témakörébe tartozó számítógépes és kvízjátékokkal, vetélkedőkkel hívják fel a figyelmet a veszélyekre.

A részletes programkínálat itt érhető el.

Családmajális Solton

Május 30-án, szombaton 9 órától Solton a Kalocsa–Kecskeméti Főegyházmegye családmajálist tart. Kilenc órakor szentmisét mutat be Bábel Balázs, kalocsa-kecskeméti érsek. Tíztől kezdődik a játékos családi nap színes programokkal kicsiknek, nagyoknak egyaránt. Vasárnap a városi gyereknapon barkácsolással, pókemberes-csúszdás ugrálóvárral valamint nyolcméteres mászófallal várják a bátrabbakat. A lányoknak lesz arc-és körömfestés, díszítés, gyerekfodrászat. A gyerekek továbbá részt vehetnek kézműves foglalkozásokon, lovas kocsikázáson, kipróbálhatják magukat rovásékszer készítésben és lufi hajtogatásban is a Vécsey Könyvtár parkjában.

Öttusa gyerekeknek a Kölyökparkban

Kicsik és nagyok is kipróbálhatják magukat több sportságban a Nagykovácsi Teleki-Tisza Kastélyban (Kossuth L. u. 2-4.) felállított Öttusa Kölyökparkban.  Rossz idő esetén sem kell lemondani a mozgás adta örömről, mert akkor a program átöltözik a Nagykovácsi Általános Iskolában (Kossuth L. u. 101.). A gyerekeknek lesz lehetősége versenyt futni az akadálypályán, megismerkedhetnek a lovaglás alapjaival és lubickolhatnak a medencében. Aki szeretné biztonságos körülmények között kipróbálhat különböző vívás gyakorlatokat vagy éppen lézeres lövészeten gyakorolhatják a célba lövést.

Gyereknap Óbudán

Limonádéval és édességgel, lufihajtogatással, arcfestéssel, bűvész-attrakcióval, indiai zenei bemutatóval, meglepetés játékokkal, állatsimogatóval és egy valódi tűzoltó autó megismerésével várnak minden érdeklődőt a Flórián téren szombaton 12 órától a Faluház előtti téren.A gyerekeket egy különleges Öko-játszóházzal is várják, ahol a kicsik megismerkedhetnek a hagyományos papírmerítés technológiájával, bepillantást nyerhetneka papírbrikett-készítésés kipróbálhatják az újrahasznosított anyagokból készült Replacc játszóteret is.

 

PlayKid a Millenárison

Egész napos, élményekkel teli kikapcsolódással várnak mindenkit a Millenárison tartott gyereknapon.  A kicsiknek lesz bábszínházzal, játszósarok, ugrálóvár és további színes programok. A szülőket előadásokkal várják, ahol különböző nyári táborozási lehetőségekkel ismerkedhetnek meg. A PlayKID színpadán fellép többek között Halász Judit, az Alma zenekar, Gryllus Vilmos és Kovácsovics Fruzsina. A belépés díjhoz kötött

Nosztalgikus gyereknap

Szombaton különleges nosztalgia gyereknapon vehetnek részt a Szigetszentmiklósra látogatók.  A gyerekek megismerkedhetnek szüleik kedvenc gyermekkori társasával, interaktív Rubik kocka-bemutatón vehetnek részt tehetséges kockásokkal. A felnőttek bakelittől visszaidézhetik kedves emlékeiket és mesét hallgatnak gyermekeikkel. Lesz még lehetőség pónilovaglásra, totózásra és óriás társasozni másokkal.

Helyszín: Szigetszentmiklós Tököli út 19., május 30

Ingyenes tárlatvezetés

Minden szombaton 15 órakor indul az ingyenes tárlatvezetés a Móra-múzeum első világháborús tárlatán, a „Hazatérnek… 1914-1918” című kiállításon. Ezt követően, 16 órakor pedig a Fekete ház veszi át a stafétabotot, ahol a „Számadás a tálentomról” című Karinthy-emléktárlaton kalandozhatnak a vezetőkkel a látogatók.

Öröm gyereknek, állatnak

Gyereknap lesz vasárnap sok-sok imádnivaló (és nem mellékesen örökbefogadható állattal) a Noé Állatotthonban. Délelőtt 11 órától lesz lehetőség simogatással kényeztetni az állatokat és a lelketeket, macskávézóban lazítani, kézműves foglalkozásokon részt venni és jó kis gyerekműsorokat hallgatni.  

Helyszín: Budapest, 17. kerület Csordakút utca vége, május 31

Liszt-kukac nap

Tíz órakor kezdődnek a zenés foglalkozások, ahol a gyerekek megismerkedhetnek a hangszerekkel, lesz matinékoncert és jazz-játszótér is. Néhány program regisztrációhoz kötött, jelentkezzetek minél hamarabb!

A programokért és pontos helyszíni információkért katt ide.

Vasúttörténet gyerekeknek

A Vasúttörténeti Park nyitott kapukkal vár minden lurkót vasárnap, akit érdekel a hajtányozás, a kerti vasút, a lóvasút és a Csajka sínautó. A gyermeknapon lesz lehetőség játékos formában gyerekjogi előadásokon részt venni, Ben10 Varázssarokban ámuldozni, ugrálóvárazni és változatos koncereteken bulizni. 14 éves korig a belépés díjtalan.