Győrkőcfesztiváltól a Mesevonatig – programajánló hétvégére

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2013. július 04. bencze.aron

 


Palotanegyed Fesztivál
(Budapest, több helyszínen – június 1. – augusztus 30.)

Egész nyáron igényes, szórakoztató programokkal várja a család apraja-nagyját a Palotanegyed Fesztivál! A gyerekek garantáltan nem fognak unatkozni: lesz például Pettson és Findusz-játék, ahol a kicsik bevonásával ismerkedünk meg jobban a cserfes macska és magának való, de melegszívű gazdája mindennapjaival, de hangszersimogató és gyerekelőadások is. Bognár Szilvia pedig Csintekerintő koncertjét hozza el, amely játékos és zeneileg is színvonalas szórakozást ígér gyermekeknek és szüleiknek egyaránt.

Minimax Gyerekstrand
(Országszerte, több helyszínen – június 22. – augusztus 20.)

A Minimax idén is különleges Gyerekstrandokkal várja a kicsiket Budapesten, Bükfürdőn és Gyulán. A programok között a nyár folyamán lesz Beach Party, ahol a gyerekek szörfölhetnek és cápára vadászhatnak, a cirkuszban pedig kipróbálhatják a trambulint és az “oroszlánszelídítést” is. A strandokon minden nap 15:00 újdonságokkal, tánctanítással, kézműves foglalkozásokkal, versenyekkel, vízi vetélkedőkkel, mesekvízekkel színesíthetik a nyári szünidőt a kis látogatók.

6. Győrkőcfesztivál
(Győr, több helyszínen – július 5-7.)

Van egy város, ahol idén már hatodik éve egy júliusi hétvégére játszótérré változnak terek, utcák. Van egy város, melynek vezetése egy kis bábszínház varázserejével hetedhét országra szóló, sok tízezer gyereket vonzó fesztivált szervez. Van egy város, ahol mindezért fizetni sem kell, csak mosolyukat kell elhozniuk a gyerekeknek, mert ez a belépő a fesztiválra. Ezt a várost Győrnek hívják, s fesztiválját Győrkőcnek, ahol a belépőkből összeáll a világ legnagyobb Mosolyalbuma, utcahossznyi.

A 3 kismalac és a farkasok
(Szentendre, Dunaparti Művelődési Ház – július 7. vasárnap, 10:00)

A Hepp Trupp Társulat előadása két klasszikus mese ötvözete, melyben a három kismalac közös erővel győzi le a pecsenyéjükre vágyó farkast. Kezdetben külön-külön építenek házat: az első kismalac nádból, melyet a gonosz farkas könnyedén elfúj. A második kismalac fával próbálkozik, ám a farkasnak ez sem akadály. A harmadik kismalac kőből épít falakat, azonban ennek se teteje, se ajtaja. Végül összefognak, és elkészül az igazi házikó. A farkas persze nem adja fel, így is megpróbálja becserkészni a vacsorának valót… Az előadást 3 éves kortól ajánljuk.

Mesevonat
(Szokolya, Királyréti Erdei Vasút – július 6. szombat, 15:45)

Izgalmas és mesés kalandokkal teli utazásban lehet része mindazoknak, akik kisvasutazásra adják a fejüket ezen a szombaton! A Királyréti Erdei Vasút ugyanis Meseországba repíti el kis és nagy vendégeit, akik a varázslatos utazás során számos, jól ismert mesehőssel találkozhatnak. Feltűnik majd a két Grimm testvér, illetve a Gonosz Mostoha is, aki már nem bírja, hogy minden mesének jó a vége…