Ha a Disney-mesék logikusak volnának…

Paul Westover illusztrátor szerint senki sem hoz olyan irracionális, tisztán érzelemalapú döntéseket, mint a Disney-mesék szereplői. Sorozatában azt firtatja, mi volna, ha a hősökbe szorult volna némi józan paraszti ész.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
mese
2017. augusztus 03. Hojdák Annamária

Mulan: “Valójában nő vagyok!” “Hű. Mi a szösz.” “Az egy valódi sárkány?” “Ki a francot izgatnak a nemi szerveid, mikor van egy *** sárkányod??”

A kis hableány: (levél): “Én vagyok, aki megmentett!” Herceg: “Hű. Király.”

A szépség és a szörnyeteg: “Te egy klassz, szupererős, veszettül jóképű szörnysrác vagy, a cselédeid gyakorlatilag halhatatlanok most, hogy neked sincs embertested. Nem teszem mindezt kockára valami átkozott virágért!”

Hamupipőke: “Hé, ez a cucc mindjárt eltűnik rólam… A nevem Hamupipőke, a mostohaanyámmal élek. Jegyezd meg az arcom, ne a lábam alapján próbálj megtalálni!”

Hófehérke: “Hahhahha… Megvesztegettem az összes őrt a több ezer gyémánttal, amit a lakótársaim kibányásztak. Jó rohadást a tömlöcben, kedves valaha volt ‘Legszebb a világon’!”

Az Oroszlánkirály: “Ő ölte meg Mufasát!” – “Tényleg, logikus.” “Teljesen hihető!” “Tegnap ezer hiénának énekelt.”

Aladdin: “Oké… Egy: Jázmin epekedjen utánam. Szerelem nem szükséges. Kettő: azt kívánom, hogy minden szerettem visszamenőlegesen is halhatatlanná váljon, így még senki nem halt meg eddig. Három: kérek még, mondjuk, 100 dzsinnt.” “Ó, cs*szd meg, Al…”

 

via