Családháló

Kezdőoldal Színek Ha szófogadó a gyereked, kedvezményt kapsz egy olaszországi étteremben

Ha szófogadó a gyereked, kedvezményt kapsz egy olaszországi étteremben

Jutalmat ad a jó magaviseletű gyermekek után egy olasz vendéglős. Antonio Ferrari, akinek az észak-olaszországi Padovában van egy jobbfajta étterme, 5 százalék kedvezményt ad azoknak a vendégeknek, akiknek a gyerekei nem rendetlenkednek és hangoskodnak az ebéd alatt, hanem jól nevelten viselkednek mindvégig.

MTI,

A vendéglős elmondta a dpa német hírügynökségnek, hogy a jól nevelt gyermekek után járó kedvezmény ötlete egy alkalommal fogant, amikor négy felnőtt hat, 4-6 év közötti gyermekkel ebédelt nála, és a kölykök nyugodtan végigültek több órát, nem játszottak az étellel, nem szaladgáltak az asztalok közt, nem bújócskáztak, nem léptek hirtelen a pincér lába elé. Úgy döntött, hogy cserébe elenged a számla végösszegéből 5 százalékot, így a 265 eurós számla 13,50 euróval lett kisebb. A rabatt azóta is jár a jó magaviseletű gyerekek után.

A szokatlan árengedmény kifizetődő marketingfogásnak bizonyult az étterem számára, a vendéglős szerint azonban az akció a gyerekek és szüleik számára is egyfajta játék, egy megoldandó kihívás.

A kedvezménynek vannak bírálói is, akik szerint nem helyénvaló pénzzel összekötni a jó magaviseletet.

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Szivárvány világ! – kiállítás az esélyegyenlőség jegyében

A Babagenetika Egyesület és a budavári Hilton Budapest szervezésében március 18 és április 7. között kerül sor a „Szivárvány a...

Close