Halálra is ítélhetik a gyerekét a forró kocsiban meghalni hagyó apukát

Megeshet, hogy akár halálra ítélik azt az amerikai férfit, aki kétéves kisfiát órákon át a tűző napon álló gépkocsiban "felejtve" annak halálát okozta - közölte egy bíró.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. július 04. Paulik András

Megeshet, hogy akár halálra ítélik azt az amerikai férfit, aki kétéves kisfiát órákon át a tűző napon álló gépkocsiban “felejtve” annak halálát okozta – közölte egy bíró.


Olyan esetről van szó, amelyben a halálos ítélet is elképzelhető – mondta Frank Cox a Georgia szövetségi állam egyik bíróságán tartott csütörtöki tárgyalás után.

A rendőrség szerint a 33 éves Justin Harris június 18-án 22 hónapos kisfiát, Coopert hét órán át a tűző napon álló gépkocsi hátsó ülésén lévő gyermekülésbe szíjazva hagyta, miközben dolgozott.

Harris vallomása szerint a kocsiban felejtette a fiát és csak akkor döbbent rá, mi történt, amikor ismét kocsiba szállt. Néhány perces vezetés után visszafordult, meglátta a fiát és azonnal segítséget kért.

Cox bíró szerint azonban nehezen érthető, hogyan “szállhatott be az apa a kocsiba és indulhatott el anélkül, hogy törődjön a fia állapotával”.

A tárgyaláson egy rendőr elmondta, hogy a férfi a kérdéses napon szexuális tartalmú sms-eket és fényképeket küldözgetett különböző nőknek, közöttük egy 17 éves kamaszlánynak. Előző nap az interneten kutatott az után, hogyan lehet túlélni a börtönt és a napon leparkolt autókban haldokló állatokról készült videókat nézegetett.

A rendőr szerint Harris és a felesége, Leanna közömbösen fogadta a gyermekük halálhírét. A férfi fivére viszont azt monda a bíróságon, hogy Harris szerette a kisfiát.

A bíró elutasította az óvadék ellenében történő szabadlábra helyezést.

Még több infó angolul itt!