Halfesztivált, hajókat és Morricónét ajánljuk a hétvégére

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. február 13. szabo.daniel


2. Budapesti Halfesztivál
Budapest
2014. február 13. – 2014. február 16.
Web: www.facebook.com/BudapestiHalfesztival
Az I. Budapesti Halfesztivál sikerén felbuzdulva hosszabb időtartamban és nagyobb területen kerül megrendezésre a II. Budapesti Halfesztivál, melynek ezúttal a Palota negyed; azaz a Nemzeti Múzeum kert, a Múzeum utca, a Bródy Sándor utca és a Pollák Mihály tér ad otthont.
2014. február 13-án, azaz a néphagyományhoz híven a hamvazószerdát követő torkos csütörtökön nyitja meg kapuit a rendezvény, mely egészen 2014. február 16-áig várja látogatóit.
A II. Budapesti Halfesztivál alkalmával bemutatják hazánk folyóiban, a Dunában és a Tiszában, valamint tavainkban, a Balatonban, a Tisza-tóban, a Fertő tóban, és a Velencei-tóban élő halainkat, melyeket jellegzetes ízesítéssel készítenek el a halünnepen résztvevő éttermek. A különböző tájegységekről származó ételeket és nedűket régiók szerint elhelyezve találják meg a látogatók.

21. FeHoVa
Budapest
2014. február 13. – 2014. február 16.
Web: www.fehova.hu
Ritkaságszámba menő trófeákat, a magyar és nemzetközi vadászat különlegességeit, a magyar vadászat fényét mutatja be a 21. Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállítás vadászattal kapcsolatos része.
A halak kedvelői újra élvezhetik Európa legnagyobb, több mint 22 ezer liter térfogatú akváriumát, Portugáliából. Idén lehetőség lesz interaktív versenyeken való részvételre, valamint megszervezésre kerül a Horgász Egyesületek versenye is.

Budapest Boat Show – 23. Nemzetközi Hajókiállítás
Budapest
2014. február 14. – 2014. február 16.
Web: www.boatshow.hu/index.php?
A Budapest Boat Show Kelet-Közép-Európa legjelentősebb hajókiállítása, Magyarország legnagyobb “szárazföldi kikötője”. Egy hely, ahol a hajózási szezon kezdete előtt találkoznak a vízi élet szerelmesei. Egy hely, ahol akár meg is tapinthatók a legnagyobb hazai szenzációnak számító hajók, amelyek itthoni vagy külföldi versenyeken már bizonyítottak. Egy hely, ahol a vízisportban élen járó személyiségek, olimpikonok, földkerülők és áthajózók mind megfordulnak. Egy hely, ahol a legtöbb vízi újdonság megismerhető, megnézhető, megszagolható, megfogható, körbejárható, megvitatható, kipróbálható. Egy hely, ahol minden négyzetméter tele van élménnyel és látvánnyal.

Papp László Budapest Sportaréna február 15. (szombat) 19:00
 
Ennio Morricone

    Közreműködő(k):
Ennio Morricone – előadó
Modern Art Orchestra – előadó

A világhírű zeneszerző és karmester utolsó európai turnéján a méltán híres magyar Modern Art Orchestrával lép fel, ráadásul a koncertsorozat megszervezését egy magyar koncertszervező cégre bízta.
 

Eplény skiaréna február 16. (vasárnap)
World Snow Day Eplény

    

A közelmúlt enyhe időjárására való tekintettel, január 19-ről elhalasztott Snow Day-t a szervezők a tél visszatérése után, új időpontban, február 16-án, vasárnap rendezik meg az eplényi Nordica Síarénában.

A Magyar Egyetemi Sí és Természetjáró Egyesület ötödik alkalommal hirdeti meg a havas sportnapot a bakonyi településen.

Vasárnap zár a Szépművészeti Caravaggiótól Canalettóig című kiállítása

A múzeum hosszabbított nyitva tartással és különleges programokkal készül a hétvégére
Már csaknem 150 ezren látták a Szépművészeti Múzeum vasárnap záró Caravaggiótól Canalettóig című tárlatát. A várható nagy érdeklődésre való tekintettel a kiállítás utolsó hétvégéjén a múzeum különleges nyitva tartással és programokkal várja a látogatókat: egész hétvégén egy órával korábban, kilenc órakor nyit, pénteken és szombaton pedig este nyolckor, vasárnap este tízkor zár a népszerű tárlat.