Három Királyfi, Három Királylány a Me-en bevezett 10 órás munkarend kapcsán

A Három Királyfi Három Királylány Mozgalom szomorúan hallja, hogy a tudósítások szerint Lázár János nem tartja családbarát munkahelynek a Miniszterelnökséget.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
családbarát munkahely
2014. november 28. Paulik András

A Három Királyfi Három Királylány Mozgalom szomorúan hallja, hogy a tudósítások szerint Lázár János nem tartja családbarát munkahelynek a Miniszterelnökséget.


Biztosak vagyunk abban, hogy a miniszterelnökség a Fidesz frakció 2013-ban aláírt nyilatkozata alapján (http://csaladhalo.hu/wp-content/uploads/2014/11/nyilatkozat.png) továbbra is elkötelezett a családok iránt, hiszen mind a gazdaság, mind a magyar lelkiállapot szempontjából alapvető a biztonságos családi háttér mind a férfiak, mind a nők számára, ahogy ezt Kopp Mária számtalan alkalommal bizonyította. Biztosak vagyunk abban, hogy a kormány eddigi tevékenységével és a családok érdekében hozott segítő és támogató döntéseivel összhangban a kiterjesztett munkaidő mellett a miniszterelnökségben is keresni fogják azokat a megoldásokat, amelyek kompenzálják ezt a minden bizonnyal elkerülhetetlen lépést, amelyeknek kidolgozásához a mozgalom a tapasztalatait és hozzáértését örömmel bocsátja Lázár János rendelkezésére.

Reméljük, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt Családbarát Munkahely pályázatának és nyerteseinek tapasztalatai, példája mind a kormányzatnak, mind a vállalkozóknak iránymutatóként és bizonyítékként szolgál, hogy a hatékony, eredményes és valódi hasznot hozó munkát családbarát környezetben lehet a legkönnyebben megvalósítani.
Fontos számunkra, hogy a családbarát szemlélet terén ezután is jó példát mutasson a kormány, és amint ezt a parlamenti pártok korábban is támogatták (pl. a közös nyilatkozat aláírásával, új családbarát rendelkezésekkel), az aggasztó demográfiai folyamatok megállítását a nyilatkozatokon túl továbbra is határozottan és konkrét intézkedésekkel is segítsék.

Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom