Hét zenész a családban

Hét tehetséges, fiatal zenész, valamennyien a Várallyay család tagjai, november végén a Marczibányi Téri Művelődési Központban nagysikerű komolyzenei illetve jazzkoncertet adtak.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. december 22. Paulik András

Hét tehetséges, fiatal zenész, valamennyien a Várallyay család tagjai, november végén a Marczibányi Téri Művelődési Központban nagysikerű komolyzenei illetve jazzkoncertet adtak. A zenészcsapat vezetőjével, Váralllyay Fülöppel beszélgettünk.


-A hét zenész rendszeresen fellép közösen, vagy a Marczibányi téri Művelődési ház koncertjére alkalmilag állt össze a csapat?

– Eckhardt Gábor Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, és szerencsés jómagam tanára álmodta meg évekkel ezelőtt a „Gradus ad Publicum” koncertsorozatot, amelyben fiatal zenei tehetségeknek nyújtanak fellépési lehetőséget. A Marczi-ban tartott koncertünk is ennek a keretében történt. Így heten ez volt az első közös koncertünk, de már szervezzük a következőt, hiszen óriási élmény volt, hogy együtt, egy színpadon zenélhettünk. Ráadásul nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk. –meséli Várallyay Fülöp a csapat szóvivője.

– A közös név milyen rokonságot jelent, és hogy-hogy valamennyien érdeklődnek a zene iránt?

– Unokatestvérek, testvérek vagyunk, néha mi sem tudjuk követni. –nevet a fiatalember.

– A családban a felmenőink között is számos zenész van, de aki nem lett hivatalos muzsikus az is érdeklődik a zene iránt, vagy hobbi szinten műveli azt. A „ Gradus ad Publicum” koncerten felléptek: Várallyay Fülöp, Várallyay Kinga, Várallyay Rebeka, Várallyay Simon – zongora, Várallyay Eszter – hegedű, Várallyay Benedek – jazz-gitár, Várallyay Petra – jazz-ének. Zenei tanulmányokat is folytatnak, és ezen a pályán szeretnének érvényesülni?

– Hatan közülünk a Bartók Béla Konzervatórium padjait koptatjuk vagy koptattuk, illetve egyikünk a Szent István Konzervatóriumban tanul. Mindannyian komolyan gondoljuk a zenei pályát, és ebben egymást is támogatjuk