Hétéves gyerek készül a Marsra

A Marsra vágyik egy angol kisfiú, Dexter, ezért írt a NASA-nak egy levelet. Míg ő elégedett volt a válasszal és a kapott poszterekkel, édesanyja kiakadt a levél hangvételén - olvasható a Borsban.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2013. július 11. bencze.aron

A Marsra vágyik egy angol kisfiú, Dexter, ezért írt a NASA-nak egy levelet. Míg ő elégedett volt a válasszal és a kapott poszterekkel, édesanyja kiakadt a levél hangvételén – olvasható a Borsban.


Valószínűleg a legtöbben egyetértenének abban, hogy egy hétéves gyerek bizony még túl kicsi ahhoz, hogy a Marsra repüljön.

Dexter Anderson azonban nem így gondolja. Édesanyjával meglátogatta a floridai Kennedy Space Centert, s az akkora hatással volt rá, hogy eltökélte: asztronauta szeretne lenni és nem is akárhol: a NASA-nál.

„Úgy hallottam, hogy küldtök két embert a Marsra és én nagyon szeretnék menni, de hétéves vagyok, így nem tudok. A jövőben azonban mindenképp szeretnék menni. Mit kell tennem ahhoz, hogy asztronauta legyek?” – írta reménykedő levelében Dexter a NASA-nak.

Egy ilyen levélre csak bátorító választ adhat az, akinek van szíve. Úgy látszik, az amerikai űrhivatal vezetői ezek közé tartoznak, mert martricákat, színes képeket küldtek a fiúnak a Marsról, hogy játsszon ezekkel, amíg elég idős lesz ahhoz, hogy élőben is láthassa kedvenc bolygóját.

„Értékeljük érdeklődésedet a NASA iránt. Sok sikert kívánunk az iskolában, és bátorítunk, hogy továbbra is haladj a csillagok felé és reméljük, hogy pár év múlva te is asztronauta lehetsz.” A kisfiú édesanyja szerint Dexter sokkos állapotba került az örömtől, amikor meglátta, hogy az űrhivatal válaszolt neki, de többet remélt.

– Nagyon örült a levélnek, de ennél sokkal kimerítőbb választ is kaphatott volna – mondta csalódottan az édesanyja, Katrina a Huffington Postnak, aki Facebook-oldalán már keményebben fogalmazott: „Ez a válasz egyszerűen őrület. Mondtam Dexternek, hogy ne foglalkozzon vele holnaptól”.

A kisfiúról és a levélről fotót ide kattintva találhattok.