Hétvége: ÍJÁSZTÁBOR A DUNAKANYARBAN!

Kétnapos lovasíjásztábort szervez a hétvégén, szeptember 7-én és 8-án Szobon a Dunakanyar Némethy Lovasíjász Sport- és Kulturális Egyesület. Mielőtt bárki megijedne, szó sincs arról, hogy lóháton és íjjal felszerelkezve kell érkezni: a tábor semmiféle előképzettséget, tudást nem kíván, viszont a szervezők minden olyan érdeklődőt - kicsit és nagyot - szeretettel várnak, aki szeretne megismerkedni ezell a kihívásokkal és szépségekkel teli sportággal.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
dunakanyar
2013. szeptember 04. Gyarmati Orsolya

Kétnapos lovasíjásztábort szervez a hétvégén, szeptember 7-én és 8-án Szobon a Dunakanyar Némethy Lovasíjász Sport- és Kulturális Egyesület. Mielőtt bárki megijedne, szó sincs arról, hogy lóháton és íjjal felszerelkezve kell érkezni: a tábor semmiféle előképzettséget, tudást nem kíván, viszont a szervezők minden olyan érdeklődőt – kicsit és nagyot – szeretettel várnak, aki szeretne megismerkedni ezell a kihívásokkal és szépségekkel teli sportággal.


A kétnapos program edzői Némethy Kristóf kétszeres Európa-bajnok lovasíjász és tanítványai lesznek.

A tábor részvételi díja gyerekeknek 6300Ft/nap, felnőtteknek 6700Ft/nap, amely magában foglalja az  ebédet, valamint Keresztes Nagy Árpád históriás énekmondó előadását is. (Az egyesület azokat is szeretettel várja, akik csak egy napra tudnak jönni.)

Néhány gondolat Némethy Kristóftól, a Némethy Lovasíjász Akadémia edzőjétől :

“A Némethy Lovasíjász Akadémiát megalapításának célja az volt, hogy a Némethy család generációk óta gyarapodó tudását továbbadhassák az utókornak.A Némethy család csaknem egy évszázada foglalkozik lovassportokkal. Némethy Bertalan a XX. század elejétől egészen haláláig a díjugratásnak szentelte életét, munkásságával nagy nemzetközi elismerést szerezve a lovas világban.

A Némethy testvérek, Márk és Kristóf gyerekkoruk óta mérhetetlen elszántsággal rajonganak nem csak a lovas sport, hanem a lovasíjászat iránt is. A lovasíjászat, mint ősi magyar hagyományokon alapuló harcművészet mára önálló sporttá nőtte ki magát. Egyszerre érvényesül benne a maga szintű lovastudás és a visszacsapó íj mesteri használata.

A Némethy család és a Némethy Lovasíjász Akadémia küldetésének érzi, hogy a lovaglást és a lovasíjászatot is megismertesse, megszerettesse a lovakat kedvelőkkel és a hagyományok iránt is érdeklődőkkel. Célja, hogy magas szintű oktatáson keresztül mutassa be azt a mai generációknak, megtanítva nekik, a fegyelem az önuralom, a kitartás erejét és a lovakat tisztelő, velük tökéletesen együttműködő bánásmódot.”

A táborra a szobi Malomkertben kerül sor. (GPS koordináták: N 47.83682, E 18.85190)

A táborban  lovaglásra, íjbérlésre, illetve íjászathoz szükséges felszerelés vásárlására is van lehetőség!

Mindenkit nagy szeretettel várunk!

További információ: Csilléry Orsolya, (30) 405 14  88

E-mail: dunakanyarlovasijasz @gmail.com