Hétvégére: Gasztro-élmények, bábos vasárnapok

Márton-napi lampionos dáridó, Holle anyó meséje és a vonyarcvashegyi süteményfesztivál a hétvége kínálatában.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2013. november 15. Szaurella

Márton-napi lampionos dáridó, Holle anyó meséje és a vonyarcvashegyi süteményfesztivál a hétvége kínálatában.


Családi Nap a Várban

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom november 16-án, szombaton kilenc órától Családi Napot szervez a Budai Várban.

Válaszokat kaphatnak a szülők olyan kérdésekre, amik a gyerekneveléssel, párkapcsolati kommunikációval kapcsolatban gyakran felmerülnek. Időpont: 2013. november 16. 10 óra
Helyszín: Országos Széchenyi Könyvtár, a Budai Várban, (1014. Bp. Szent György tér 4-6.)

http://haromkiralyfi.hu/csaladi-napok/

 

Holle anyó dunyhája

A Grimm testvérek klasszikus meséje nyomán Pozsgai Zsolt írt tanulságos életmesét a kedves öreganyóról, aki ha megrázza a dunyháját, hó hull belőle. Igen, ő Holle anyó, akinek földöntúli hatalma van, és szívesen segít az igaz lelkeken. Budapesten, a Stefánia Kulturális Központban vasárnap 11:00-től várják a szép mesékre szomjazókat. A klasszikus történet nyomán készült lebilincselő színdarab a Turay Ida Színház elevenedik meg a porondon.

http://www.bphkk.hu/

 

Sárkányölő Krisztián legendája

A zalaegerszegi Griff Bábszínház egy igazi vásári komédiával készült a legújabb bemutatóra, amelyet Bal József rendezésében láthat a nagyérdemű. Vándorkomédiások adják elő Sárkányölő Krisztián híres legendáját. Az előadást november a pénteki premier után november 18-án, hétfőn is láthatják 10 órától.

http://griffbabszinhaz.hu/

 

Az édes szájúakat várja a Balaton

Édes Vonyarc V. Házisütemény-sütő verseny és bemutatóra várják a Balaton mellé a z édesszájúakat vasárnap. A rendezvény célja a különböző házi sütemények bemutatása, megismertetése, a nagymamák féltve őrzött receptjeinek megmentése, és a régi, valamint disznóvágással kapcsolatos sütemények, sült tésztafélék megkóstolása.

 http://vonyarcvashegy.hu/programok/iii-vonyarcvashegyi-sutemenysuto-verseny

 

Lampionos Márton-nap

Már nagy a készülődés a budapesti Nemzeti Múzeum kertben! Péntektől vasárnapig tart majd a dáridó a Márton napi Hungarikum Ünnepen.Gyermek műsorokkal, kézműves foglalkozásokkal is készülnek a legkisebbek számára, ahol többek között, elkészíthetik saját őszi színekben pompázó lampionjukat. A rendezvényen megtalálható lesz a Kultúra Főutcája, ahol színi társulatok, könyvkiadók, kézművesek mutatkoznak be, illetve a Kultúrzsibi, ahol antik régiségekre tehetnek szert a látogatók.Az esemény ingyenesen látogatható.Készítsétek elő a Márton napi lampionokat!

https://www.facebook.com/martonnap