Hétvégére: Ősz-űző mulatságok, Márton-napi vígasság

Igazi ősz-űző, libatoros kavalkád közül választhatunk ezen a hétvégén.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2013. november 08. Szaurella

Igazi ősz-űző, libatoros kavalkád közül választhatunk ezen a hétvégén.


Libatorozás Szentendrén

A szentendrei Skanzenben november 9-én és 10-én a Szent Márton Újborfesztivál és Libator hívogatja a családokat. A színes programban népi játékkészítés, neves művészek mesemondása, Vándormuzsikus Bábszínház, szülőknek a Dresch Quartett koncertje, szombat este koncert és tánc a máglya körül várja az ősz-búcsúztató sokadalmat.

http://skanzen.hu/?fm=article&id=667

Márton-napi ősz űző mulatság a Városligetben

A Vajdahunyad várában búcsúztassuk együtt a szüreti időszak színeit, ízeit, illatait egy vidámsággal teli mulatságon november 9-én, szombaton 10-20 óráig! A családi rendezvényen ínycsiklandó ludas falatokkal, illatos borokkal, megelevenedő népi hagyományokkal, kézműves foglalkozásokkal, tollfosztóval. Este hattól „Szent Mártonnak ünnepén égő lámpást viszek én” zenés felvonulás lesz a kézműves műhelyben saját kezűleg készített töklámpásokkal a Vajdahunyad vár körül.

http://www.mezogazdasagimuzeum.hu/article.php?article_id=661

Varázslatos fizikaóra nagyoknak

Nagyobbacska gyerekeknek szól a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed programsorozata. „Varázsóra – fizikai kísérletek” igazából izgalmas fizikaórákat rejt, melyek során a látogatók játékos formában, látványos fizikai kísérletekkel bővíthetik természettudományos ismereteiket. Ezen a hétvégén, november 9-én és 10-én 14.30 órától az „Ütköző golyóktól az ütköző atomokig” címmel várják az érdeklődő diákokat. A program 7 éves kortól javasolt bármely korosztálynak, helyszíne a Látogatóközpont épületének 24-es terme.

http://www.zsolnaynegyed.hu/zskn_program/Varazsora_fizikai_kiserletek_utkozes/2013-11-09/14:30

Bábmesék Pesten és Győrben

Marica Bábszínháza újra fogadja a gyerekeket a budapesti Bethlen Téri Színházban november 10-én, vasárnapi délelőtt 10 órai kezdettel. A”Felmászott a nyúl a fára” című műsorban a mindig mosolygó művésznő saját készítésű bábjait használva szórakoztatja a kicsiket. Az előadás után kézműves foglalkozással várják a résztvevőket, frissítőként pedig limonádéval és mesekeksszel. Ilók és Mihók kedves története Győrben november 10-én, vasárnap 11 órától elevenedik meg. A számos díjjal büszkélkedő Vaskakas Bábszínház (9021 Győr, Aradi vértanúk útja 23.) ezzel az Illyés Gyula meséjéből készült új bemutatójával várja az apróságokat.

http://www.bethlenszinhaz.hu/ai1ec_event/felmaszott-a-nyul-a-fara/?instance_id=4114

http://www.vaskakas.hu/performance/ilok-es-mihok

Családi nap Chagall birodalmában

Chagall mesés birodalmának állatseregletét kelti életre a Magyar Nemzeti Galéria november 9-i, szombat délelőtti programja. A történet szereplőit múzeumpedagógusok segítségével a gyerekek színezik ki, majd papírból mozgatható bábokat készítenek. A részt vevők között a kiállításhoz kapcsolódó matricás füzetet sorsolnak ki. A gyermeküket elhozó szülők fél áron látogathatják meg a Chagall kiállítást. Helyszín: Budapest, Magyar Nemzeti Galéria, A épület

http://www.mng.hu/programnaptar