Hétvégi programajánló hőségriadó idejére

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2015. július 17. Paulik András

Balatoni hacacáré

2015. július 18. – 2015. augusztus 9.

www.balatonihacacare.hu

Balatoni hacacáré – szórakoztató strandparti programok az egész családnak
Idén első alkalommal kerül megrendezésre a Balatoni Hacacáré nyári road show július 18 – augusztus 9-e közötti időszakban, hétvégenként. A nyári élménytúra állomásai a Balaton legszebb strandjai, így az Alsóörsi Strandfürdő, a Balatonfüredi Kisfaludy Strand, illetve a Csopak Strand.

Nyári hónapokban, ahogy megkezdődik a vakáció, a családok többsége a Balatont választja rövidebb vagy hosszabb pihenése helyszínéül. Az elmúlt években, pont az egyre növekvő kereslet miatt, a balatoni strandok állapota egyre jobb, számos beruházás és fejlesztés történik a vendégek minőségi kiszolgálása érdekében. Mindemellett a strand üzemeltetői is úgy látják, hogy családi programkínálatból lehetne több a nyári időszakban, ezzel is tehermentesítve a szülőket és szórakoztatva a legkisebbeket.

A Balatoni Hacacáré szervezői ezt a “problémát” kívánják orvosolni 3 hétvégés, egész napos nyári élménytúrájukkal, “az igazi élmény a vízparton vár” szlogennel. Programjaikkal kicsiknek és nagyoknak nyújtanak kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget, így lesz “Szülő-pihenő”, ahol anyukák és apukák kényelmesen olvasgathatnak Családi Lap, IPM és Hello! magazinokat; a Nivea Sun UV Védő Pontnál bőrápolással és napvédelemmel kapcsolatos tanácsadást kapnak a felnőttek, míg a gyerekek játékos edukáció formájában tanulhatják meg az UV védelem fontosságát. A Cartoon Network Kalandra Fel! standja sportprogramokkal, így röplabda-bajnoksággal, bowlinggal, homokvár építéssel és számos meglepetéssel várja a családokat. Foglalkoztató- és játszósarokkal várja a kicsiket a Picur Rádió, hazánk egyetlen gyerekrádiója és a Mattel is, utóbbi programhelyszínen a legújabb Barbie, Hot Wheels vagy Verdák játékújdonságok is kipróbálhatók.

Érdemes tehát ellátogatni július 18-19-én az Alsóörsi Strandfürdőre, július 25-26-án Balatonfüredi Kisfaludy Strandra, illetve augusztus 7-8-9-én a Csopak Strandra, ahol 10 és 18 óra között egész napos ingyenes szórakoztató programokkal várja kicsiket és nagyokat a Balatoni Hacacáré. Ne felejtsétek: az igazi élmény a vízparton vár!
 


Nádasdy Történelmi Fesztivál

2015. július 16. – 2015. július 19.

www.nadasdyfesztival.hu

A Nádasdy Történelmi Fesztivál hetedik alkalommal is megrendezésre kerül Sárváron. Ahogy az eddigi hat év során, most is rengeteg színes program várja a Fesztivál látogatóit. Állig felfegyverzett, hagyományőrző vitézek megerősített táborai, oszmán katonai portyák, bemutatók.

Magyarország kiemelkedő török kori hagyományőrző fesztiválja, amihez fogható nincs mégegy. A Nyugat-Dunántúl kiemelt örökségturisztikai rendezvénye.

Állandó programok:

Színes programok Nádasdy Ferenc Múzeumban, török bazár, kézműves vásár, végvári vitézek, mesterségek bemutatói, pónilovaglás, oszmán hódítók és magyar hajdúk tábori élete, hárem, Nádasdy Borbazár, kikiáltók, komédiások, históriás utcazenészek, igricek, Kanona Band toronyzenéje, jelmez-, és ruhakölcsönző, interaktív gyermekfoglalkoztató apródnevelde, Fesztiváltábor, Oszmán adószedők mezővárosi portyája a városban. Honfoglalás kori nomád bemutató a Sárvári Íjászkör korabeli táborában.

Július 18.-án 9:00-18:00 óráig ingyenes speciális szűrőbusz a Várparkolóban (szemészet, bőrgyógyászat, koleszterin, vércukor, BMI stb.) a Generali a Biztonságért Alapítvány támogatásával.
 


Váci Világi Vigalom

2015. július 17. – 2015. július 19.

www.mimk.vac.hu

Az elmúlt két évtized során már megszokhattuk: ha váci nyár, akkor Váci Világi Vigalom.
Idén újra a Madách Imre Művelődési Központ szervezésében, 23. alkalommal, július 17-én veszi kezdetét az országos hírű 3 napos rendezvény, amely több mint 90 programmal várja a helyi és az ide látogató vendégeket. A 4 színpadon zajló műsorokon kívül 6 templomi koncertet, 23 kísérő rendezvényt, valamint 21 állandó és időszaki kiállítást tekinthetnek meg a fesztivállátogatók.

A Vigalom szellemiségéhez méltó látványos eseményekkel indul az idei sorozat:
a Székesegyház óratornyából reneszánsz és barokk fanfárok jelzik a fesztivál kezdetét a Váci Ifjúsági Fúvószenekar rézfúvósainak közreműködésével, majd a Székesegyházban nyitóhangversenyt ad a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar és a Vox Humana Énekkar, Sándor Bence vezényletével. A térség hagyományőrző néptánccsoportjaival, Ónodi Béla vezetésével hagyományőrző felvonulás indul a Konstantin térről, melyet a megnyitó ceremónia után a nézőkkel közös örömtánc követ a főtéren.

A főtéri és a Duna-parti színpad fellépői között számos népszerű előadó található: pénteken Deák Bill Gyula, Papp-Sárdy N.B.B. és a Tátrai Band, szombaton a Maszkura és a Tücsökraj, a Korál, vasárnap pedig a Hot Jazz Band és a Magna Cum Laude lép színpadra.

A három nap alatt további igényes produkciókat élvezhet a közönség. A teljesség igénye nélkül: The Bits – Beatles Emlékzenekar, Katáng, Csuka Ágnes zongorakoncertje, Jeszenszky produkció ? Nyári Alíz és Nyári Edit koncert show műsora, vendég: Gájer Bálint, DJ Mono: Fesztivál Feeling 2.0, valamint az Antwerpeni Ifjúsági Zenekar előadása Yvo Venkov karmester vezetésével és egy igazi kuriózum a japán Bronze zenekar Yurihonjoból.

Az országosan ismert előadók mellett fontos szerepet kapnak a helyi alkotók, művészeti csoportok, zenészek – betekintést engedve ezzel a város színes kulturális életébe. A város legszebb épületeiben is tartunk koncerteket, amelyek közül különleges élményt ígérnek az ünnepi környezetben zajló templomi hangversenyek.

Szombaton délután a zenepavilon előtti Duna-szakaszon látványos Jet-Sky bemutatót nézhet meg a közönség, majd este 9 órakor lampionos hajófelvonulás lesz, melyre július 13-ig lehet jelentkezni a műsorfüzetben megadott telefonszámon.

A színvonalas gyerekműsorok, kézműves foglalkozások mellett gyerekudvar várja a kicsiket a Görög templom udvarán, ahol szombaton népi játszótér épül fel, mely délután 2 órától este 8 óráig látogatható. A látványos játékpark sokféle elemet tartalmaz, mint például a csirkepofozó, az egérderby és a békaugrató. Vasárnap ugyanitt 11:30-tól este 9 óráig egy egyedülálló víziparkot élvezhetnek a gyerekek.

Az ifjúság szórakozását biztosítja az első alkalommal bemutatkozó VácMyLife színpad, melyen helyi és környékbeli fiatal tehetséges könnyűzenei formációk és dj-k szerepelnek.

A városban található galériák a vigalom ideje alatt vagy azt megelőzően nyitják tárlataikat, így az állandó gyűjtemények mellett számos alkotóművészeti kiállítás várja az érdeklődőket. Kiemelkedik közülük a FORTE Fotóklub Vác és a Váci Nemzetiségi Alkotótábor.
 


Nyári Sportágválasztó

2015. július 18.

www.sportagvalaszto.hu

A Nyári Sportágválasztón elsősorban a nyáron, strandon, vízben, víz közelben gyakorolható sportágak kapnak teret a bemutatkozásra. A sportágak sorában szabadidős és versenysportágak egyaránt megjelennek. Többek között kipróbálható lesz az úszás, a vízilabda, a kajak, a kajakpóló, a sárkányhajó, az evezés, az állva evezés, a strandröplabda, a strandfoci, az asztalitenisz, a splitt-pong, a strandtenisz, a búvár szakágakból a víz alatti hoki, a víz alatti rögbi és az uszonyos búvárúszás, de megismerhető lesz az életmentők tevékenysége is, ezen felül lesz sporthorgászat, sakk, bocsa, petanque és tollaslabda, de azt is megtudhatják a látogatók mik is azok a “sportpoharak” vagy a sportlétra.

A sportágakat sportszakemberek, edzők képviselik, így szakszerű információkkal is szolgálnak az érdeklődőknek, melyik sportágat milyen feltételekkel lehet a későbbiekben gyakorolni.

A Nyári Sportágválasztóról nem hiányoznak majd bajnokaink, olimpikonjaink sem, akikkel több esetben együtt is lehet majd sportolni a rendezvényen.

Fogyatékkal élők sportolási lehetőségei is megjelennek!
A FODISZ együttműködésének köszönhetően a Nyári Sportágválasztón kiemelt szerepet kap a fogyatékkal élők sportolási lehetőségeinek bemutatása. Egyrészt informálisan a szervezetek tevékenységét, illetve interaktívan a speciális parasportágakat bemutatva.

A rendezvény hol máshol kerülhetne megrendezésre mint a festői Balatonon, illetve Balaton-parton, a Siófoki Nagystrandon.

Időpont: 2015. július 18. (szombat), 10-18 óra között

Helyszín: Siófoki Nagystrand, Petőfi sétány 3., a rendezvény bejárata: 1.kapu

A rendezvényre való belépés díjmentes, de előregisztrációhoz kötött!
Regisztrációt 2015. július 17., 24 óráig tudnak fogadni az esemény honlapján!