Hétvégi programajánló július elején

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. július 04. Paulik András

VII. Győrkőcfesztivál

2014. július 4. – 2014. július 6.
Web: www.gyorkoc.hu

10 helyszínen 1000 program! Zsebpénz nem kell, mert ingyen van!

Belépő a mosolyod, mit hozz magaddal az arcodon, és egy rólad készült fotón!

Az idén immár hetedik alkalommal kerül a gyerkőcök uralma alá Győr belvárosa. A belépő továbbra is ingyenes, mégis felbecsülhetetlen értékű: egy mosolygós fotó – a hat év alatt összegyűlt fényképektől pedig mosolyutcákká és mosolyterekké változik a fesztivál minden helyszíne a főszervező, a győri Vaskakas Bábszínház munkatársainak nyomán. A péntek esti fesztiválnyitón fellép többek között a Kaláka együttes és a Csík zenekar, majd Borkai Zsolt polgármester átadja a győri gyerekek képviselőjének a város kulcsát. Szombaton és vasárnap délelőtt tíz órától egészen estig megszámlálhatatlan játéklehetőség vár minden gyerkőcöt. Lesz többek között Győrkőcfalu népi mulatságokkal és táncházakkal, Tudorpart tudományos kísérletekkel, Meseváros mesehősökkel, Meseszínpad bábelőadásokkal, Babakert a legkisebbeknek, koncertet ad Szalóki Ági, valamint Hajós András és a Modern Art Orchestra – és még több tucatnyi meglepetés.


Pöttömkert – Családi nap

Budapest Park július 6. (vasárnap) 10:00

Egy új programsorozatot indít a Budapest Park azzal a szándékkal, hogy egy új, szélesebb közönség felé nyissa ki kapuit. Színes, izgalmas, kreatív gyermekfoglalkozásokkal, a szülőket is bevonva szeretnénk érdekes és aktív pihenést biztosítani a családosok számára.

Immár második alkalommal nyitja meg kapuit a Pöttömkert a gyermekek és szüleik előtt július 6-án, vasárnap 10.00 és 17.00 között, amikor egy napra a Budapest Park a gyerekeké lesz.
A Gipszkorszak Játszóház közreműködésével gipszfigurákat festhetnek a gyerekek, míg a Noha Alkotóműhely kreatív foglalkozásain kicsik és nagyok különböző újrahasznosítási technikával ismerkedhetnek meg, és hozhatnak létre különböző használati tárgyakat.
A Pritt Kreatív Klub standjánál játékos kézműves foglalkozások várnak kicsiket és nagyokat egyaránt: ragasztott képek, dekorációk gyerekzsúrokra, ékszerkészítés, szabadon választott kreatív feladatok.
A Sarasvati Alapítvány oktatója délelőtt és délután is várja játékos jógaórára a kisebbeket. A Jóga móka során a gyerekek játékos módon találkoznak a hatha jóga tradicionális testtartásaival.

Vasárnap a Pöttömkertben Kreatim design piaccal várják az érdeklődőket.
Lesz még arcfestés és Levendula Kézművés fagylalt is.
A Cser Kiadó standjánál lehetőség lesz könyvvásárlásra is! A népszerű kreatív könyvektől, egészen a sporttal vagy kertészkedéssel foglalkozó könyvekig változatos témákkal, különleges akciókkal várják az érdeklődőket.
Minden (fiú) gyermek nagy örömére egy rendőrautó is kint lesz a Pöttömkertben, hogy egy bemutató során megmutassák kívül-belül egy ilyen speciális autó felszereltségét, működését.
Kárász Eszter délután 4 órától vár mindenkit szeretettel, az Eszter-lánc mesezenekarral és sok közös énekléssel.

Ha segíteni akarnak a felnőttek, akkor véradásra várja Őket a Vöröskereszt! Taj kártya, személyigazolvány és lakcímkártyát feltétel!

Belépés 18 éven aluliaknak ingyenes, felnőtteknek 500 Ft, amellyel a BÁTOR TÁBOR Alapítvány munkáját támogatják.

Pöttömkert, a Budapest Park családbarát programja!


Ismerd meg a növényeket a lehető legközelebbről

PTE Botanikus Kert július 9. (szerda) 09:00
Web: www.zoldbaratok.hu

A Pécsi Tudományegyetem botanikuskertje szerettel várja az érdeklődőket üvegházi bemutatókra, gyógynövény mustrára és a különleges ragadozó növények tárlatára.

Az “Újszerű módszerekkel a zöld jövőért” (KEOP-6.1.0/C/11-2012-0022) projekt keretében megvalósuló rendezvényeken bárkit szívesen látnak, akinek fontos a természet és szeretné jobban megismertni a környezetet, illetve igyekszik környezetbarát módon és egészségesen élni. A rendezvényeken a gyerekek és a felnőttek is találnak majd számukra érdekes programokat.

Program:
-Üvegházi bemutató: mediterrán és trópusi növények, kaktuszok és pozsgások
-Gyógyerő és ízvarázs a kertből (gyógy- és fűszernövényeink)
-Ragadozó növények csodálatos világa
-Komposztálás, nyesedék készítése és kezelése, tápanyagok a talajban
-FUTUROBI online játék bemutató