HÉTVÉGI PROGRAMAJÁNLÓ június elején

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2015. június 05. Paulik András

Danubius Családi Zöld Nap
   
Budapest- 2015. június 6.

Helyszín: Feneketlen-tó

Web: www.danubiushotels.hu/zoldnap

Élj környezettudatosan és egészségesen, pihenj a zöldben!

Danubius Családi Zöld Nap 2015. június 6-án, szombaton a Feneketlen-tónál.

A Danubius Hotels és együttműködő partnerei környezettudatos és egészséges zöld programokkal várják a családokat június 6-án, szombaton, 10.00 – 17.00 óra között a Feneketlen-tó körüli hatalmas zöld parkban.

Az elmúlt évek legnépszerűbb aktivitásai – környezettudatos játszóház, kisállat és kutyás bemutatók, madárvilág, kreatív foglalkozások, népi játékok, erdei élményfoglalkozások, mozgásprogramok, virágkötészet és arborétum séta mellett idén izgalmas újdonságok is bekerültek a rendezvény programjába. A felújított Budai Parkszínpadon a Talamba együttes 50 perc alatt a föld körül című interaktív koncertje szórakoztatja a család apraját-nagyját, környezetkímélő elektromos kisvonat fáradhatatlanul furikázza majd az érdeklődőket a Feneketlen-tó körül. Az látványos méretű Uniqa szűrőkamion ingyenes egészségmérésekkel várja a felnőtteket. Kihagyhatatlan játékos erőpróbát kínál a Magyar Olimpiai Bizottság ” 5 próba Rióban” programja. Az egészségmegőrző tematikát tovább színesítik a gyógyvízkóstolók, masszázsok, meditációs csendsátor.

A Danubius Családi Zöld Napon képviseltetik magukat a Danubius szállodák, a Danubius Bubbles Club sárkányai és animátorai, a Danubius Premier Fitness Klubok, jelen lesz a Budai Sas Hegy Természetvédelmi Terület, a Magyar Madártani Egyesület, a Cerberos Állatvédő Egyesület, a Budai Arborétum, a Mecsek Ökocsali, az ÖKO-PACK játszóház, a Bioderma, a Főként Nőként műhely, a Hopp Ferenc Kelet-ázsiai Művészeti Múzeum, a Szent Márton Gyermekmentők, a Gyermekekkel a Természetért Alapítvány, a Magyar Természetjáró Szövetség, a Pilisi Parkerdő Zrt. Hármashatár-hegyi Erdei iskola, az Electro Autó Kft.

A Danubius Családi Zöld Nap ingyenesen látogatható.
 


Liget Fesztivál az autómentes Városligetért

Budapest – 2015. június 5. – 2015. június 7.

Web: www.facebook.com/events/976638809043094/

A Környezetvédelmi Világnap alkalmából három napig autómentes parkká változik a Városliget. Június 5-től 7-ig a Liget Budapest Projekt keretében, a Budapest Sportiroda és a Nagycsaládosok Országos Egyesületével együttműködésben zöld és civil szervezetek veszik birtokba a lezárt Kós Károly sétányt, ahol ingyenes családi és gyerekprogramok, koncertek várják a Ligetbe látogatókat.

A Városligeten naponta több mint tízezer autó halad át, jelentős környezeti károsodást okozva a park növényzetének. 2018-ra a közlekedés átszervezésével, a zöldterület rehabilitációjával és jelentős növelésével élhetőbbé válik a Liget, a három nap alatt megtapasztalhatjuk, hogy milyen lenne a park autók nélkül.

A három napos autómentes fesztiválon bemutatkoznak a Ligetben működő intézmények is, többek között a Szépművészeti, a Mezőgazdasági Múzeum vagy a Fővárosi Nagycirkusz is színes programokat kínál majd, így a hagyományos családi rendezvények mellett múzeumpedagógiai és kézműves foglalkozások, újrahasznosított termékekből készült kiállítás, állatsimogató közül választhatnak az idelátogatók a Kós Károly sétányon ezen a hétvégén.

A rendezvényen többek között Szalóki Ági tart táncházat a gyerekeknek, zenél az Apacuka zenekar, az Iszkiri együttes és fellép a Parno Graszt is. A látogatók a rendezvényen ötleteket kaphatnak a környezettudatos élethez, a gyerekek újrahasznosított játékokat és használati tárgyakat készíthetnek hulladékból, vagy ügyességi játékokban próbálhatják ki magukat, de megismerkedhetnek a méhek életével vagy a felelős állattartás alapjaival is.
A sportosabbak csatlakozhatnak a Ligetkört futókhoz, a gyerekek kipróbálhatják magukat az öko-labirintusban, az óriás társasjátékokban vagy a kötélpályákon.

A színes programokról számos szervezet, többek között az Öko-pack, a BSI, vagy a NOE gondoskodik, de jelen lesz a WWF vagy az EB OVO egyesület is.

Bárki jöhet MOL Bubival, és a bicikliket a helyszínen felállított mobil dokkolóban is hagyhatja, aki pedig saját bringával érkezik, az is parkolhat a MOL Bringamegőrzőben.

A fesztivál sok-sok programmal június 5-étől 7-éig, pénteken és szombaton délelőtt 10 órától 21 óráig vasárnap pedig 10-től 16 óráig a Kós Károly sétányon várja a látogatókat.


Koronázási hétvége
   
Gödöllő – 2015. június 6. – 2015. június 7.

Helyszín: Grassalkovich-kastély

Web: www.kiralyikastely.hu/tartalom.53.csaladi_hetvegeink_2015

Less be a királyi család gödöllői kastélyban töltött mindennapjaiba!

I. Ferenc József uralkodót és Erzsébet királynét elkísérte Rudolf trónörökös, Mária Valéria hercegnő, udvarhölgyek, társalkodónők, hadsegédek, nevelők és szolgálók sora.
Éld át a múltat – tárlatvezetés élőképekkel, mesés keretjáték Papucsszaggató királylányok címmel. Győzd le a sárkányt, járd be a labirintust és vegyél részt játékos koronázási ünnepségen!

Mindkét napon folyamatosan zajló programok:
-Tárlatvezetések a Szinyei-Munkácsy-Székely és tájképfestő kortársaik című időszaki kiállításban
-“Nyitva van az aranykapu”- játszóudvar kicsiknek és nagyoknak
-Királyi hímzőszalon – kiállítás és foglalkozás, gobelin, csipke és népi hímzéstechnikák bemutatója
-Játékos természetbúvárkodás a kastély parkjában
-Kézműves vásár
-Kürcsi-őskalács, kenyérlángos, sok egyéb finomság

“Éld át a múltat!” – életképek a múzeumban tárlatvezetéssel
A királyi család gödöllői kastélyban töltött mindennapjaiba nyernek bepillantást a látogatók, az eredeti ma már múzeumi környezetben. I. Ferenc József uralkodót és Erzsébet királynét elkísérte Rudolf trónörökös, Mária Valéria hercegnő, udvarhölgyek, társalkodónők, hadsegédek, nevelők és szolgálók sora.
Csatlakozzanak a 11.00 órától indított túrákhoz!

“Papucsszaggató királylányok” – mesés keretjáték
A játék a tizenkét királykisasszony történetének meséjével kezdődik, akik titokban minden éjjel hat-hat pár papucsot táncolnak rongyosra, de senki sem tudja, hogy mi történik az éjszaka folyamán… légy te, aki segít a titok felfedésében és a különleges próbatételeket, ügyességi játékokat végigjárva fényt derít a titokra! Győzd le a sárkányt, járd be a labirintust és vegyél részt a játékos koronázási ünnepségen!
 


Generali Gyerek Sziget

Budapest – 2015. június 6. – 2015. június 28.

Helyszín: Hajógyári sziget

Web: www.sziget.hu/gyereksziget

Manók, artisták, környezetvédők, felfedezők és álmodozók, kicsik és nagyok – irány a Hajógyári-sziget, egész júniusban!

Idén is ingyenes programsorozattal várja a gyerekeket, szülőket a Generali Gyerek Sziget – június 6-28-ig – a Hajógyári-szigeten. A népszerű Halász Judit, Kolompos, Alma, Gryllus és egyéb nagyszínpadi koncertek mellett lesznek kézműves foglalkozások, cirkusztanoda, Manóvilág, felfedezőtúra, Rippel Mozgásművészeti Akadémia és még sok más… mindez a szabadban. Tanítják majd a gyerekeket felfedezni és védeni a környezetet, közlekedni, egészségesen táplálkozni, szőni, fonni, kézműveskedni, kofáskodni, a vagányabbakat zsonglőrködni, artistáskodni.

A nyár eleje ebben az évben is izgalmas programokkal várja majd a lurkókat a Generali Gyerek Szigeten. A kedvenc előadók koncertjei mellett a nagyszínpadon lesznek néptáncbemutatók, gyerekopera előadás, sporttáncbemutatók és természetesen báb- és színházi előadások. A Poronty Cirkuszban nem csak nézőként, hanem ha van kedve akár bohócként is részt vehetnek az érdeklődők, és ugyanitt a Béla Műhely zenészeivel megismerkedhettek különleges, egyedi hangszereikkel és együtt is zenélhetnek velük.

A Bohóc Erdőben titkokat tudhatnak meg a kíváncsi gyerekek a bohóctermészet rejtelmeiről. Aki szeret fa odvában bújócskázni, víz hűsében kúszni-mászni, egészen puha köveken ugrándozni, bálnát és tátott szájú oroszlánt etetni – önmagunkkal – az jöjjön és kukkantson be hozzájuk. A Bohóclakás vendégei megkóstolhatják a legfinomabb kendőlevest, kipróbálhatják a legrugalmasabb hasra-ejtő-ajtót, elolvashatják a leggyorsabban repülő mesekönyvet, fényképezkedhetnek a leglágyabban dülöngélő cirkuszfal előtt, és labdával dobhatják a kottavonalakra a bohóczenebona dallamát. A Gyerek Paradicsomban a természetet és élővilágot bemutató múzeumok szakképzett munkatársai mutatnak izgalmas, állati különlegességeket és folytatnak világot megváltó nagy beszélgetéseket a gyerekekkel. Környezeti nevelőktől hallhatnak, láthatnak olyan állati és növényi érdekességeket, amelyektől biztosan még jobban kitárul a világ. Mindennapi, mégis különleges látvány és programok várják a gyerekeket és szüleiket a “kofatéren”, ahol illatos fűszerekkel, színes, ízes friss gyümölcsökkel és zöldségekkel lehet ismerkedni, piacosat és sokféle érdekes játékot játszani. A múzeumi programok is a környezeti neveléshez kapcsolódnak majd, persze izgalmas, kreatív módon tudatosítják majd a szakemberek, mekkora kincs és érték a természet és mekkora a felelősségünk annak megóvásában. Kiköltözik majd a Csodák Palotája is és lehetőség lesz véradásra is.

Közel 40 helyszínen idén is ingyenesen vár a Generali Gyerek Sziget!