Hétvégi programajánló október közepén

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. október 17. Paulik András

Országos Kisállat- és Növényvásár
    
Budapest
2014. október 18. – 2014. október 19.

Web: www.facebook.com/orszagoskisallat.esnovenyvasar

Ismét egy darabka természet a Petőfi Csarnokban!

2014 októberében, ismét megrendezik a már hagyományos Országos Kisállat- és Növényvásárt. A 25 éves múltra visszatekintő rendezvény, a kisállatok és növények megunhatatlan, színes kavalkádja gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt tartalmas, élményekben gazdag programot nyújt majd.

Ízelítőül a rendezvény kínálatából:
Minnesotai törpemalac-show, siklók, gekkók, hörcsögök, lepkék, díszbaromfik, ásványok, törpekecske, sündisznók, kaktuszok, madárpókok, tengerimalacok, papagájok, díszhalak, törpe- és óriásnyulak, kutyák, macskák, orchideák, díszmadarak, kígyók, kaméleonok, rágcsálók, görények, galambok, egzotikus dísznövények, pozsgások, bonsai, vízinövények, teknősök, akváriumok, terráriumok, óriás csigák, stb.
Trópusi hüllő-bemutatóval és állatsimogatóval is várják a vendégeket: óriásgyíkok, kígyók, siklók, leopárdgekkók, madárpókok, szakállas agamák kerülnek bemutatásra.

19-én, vasárnap vendég lesz a Nemzeti Tengerimalac Klub, akik a kiállítás mellett tengerimalac szépségversenyt is rendeznek.

Valamennyi, fent felsorolt állat és növény gondozásához, tartásához szükséges eledel, tápszer, valamint felszerelés megvásárolható rendezvény helyszínén. Ingyenes állatorvosi szaktanácsadás is a vendégek rendelkezésére áll. A rendezvény időtartama alatt ingyenes játszóházzal, arcfestéssel, kézműves foglalkozásokkal várják a gyermekeket.

Továbbra is nagy figyelmet szentelnek az elárvult állatoknak is, remélve, hogy sok-sok kutya és cica talál majd szerető gazdára.
A segíteni kész látogatók adományait is – elsősorban eledelt, felszerelést, pokrócokat, stb. – nagy szeretettel várják az állatvédő alapítványok.

Belépőjegyek: felnőtt 1.000 Ft, gyerek 500 Ft (5 -14 éves korig)

2014. október 18-19., 10-18 óra
Petőfi Csarnok – Városliget


Az Olvasás Éjszakája

Budapest
2014. október 18.

Web: ujkonyvpiac.hu/index.php/component/k2/item/352-az-olvasas-ejszakaja

Az Olvasás Éjszakája a magyar nemzeti írott kultúra szépirodalmi szegmensének ismert és elismert alkotóit hozza kommunikációs helyzetbe a befogadókkal és a leendő befogadókkal.

Mivel Az Olvasás Éjszakája helyszínei ismert könyvesházak, a rendezvénnyel azokra a helyekre visznek nagy tömegeket, ahol a fesztivál ideje után is találkozhatnak az magyar írott kultúra műveivel.

Az Olvasás Éjszakája 2014-ben a kapcsolatfelvételt mint pillanatot emeli fókuszba. A fesztivál témája tehát a létrejövő kontakt, a létrejövő összefüggés, a létrejövő (érzelmi, akár intim) viszony. Az Olvasás Éjszakáján kapcsolatfelvételek történnek, az olvasó találkozik íróval, olvasó találkozik más olvasóval. Az Olvasás Éjszakája egy olvasásnépszerűsítő, a nemzeti írott kultúra értékeit felmutató irodalmi és könyves fesztivál. Elsődleges célja, hogy a könyves kultúrát, az olvasást mint örömforrást mutassa be. A társadalom olvasásképét szeretnénk frissíteni.

2014. október 18-án 16:00 órától másnap hajnalig a rendezvény négy központi helyszínén (budapesti könyvesházakban és az Akváriumban) a könyv- és folyóirat kultúrához kapcsolódó látványos, zenés programok, interaktív produkciók szórakoztatják és művelik a közönséget. Ezen a napon az ország (kapcsolódó) könyvesboltjai meghosszabbított nyitva tartással várják a vásárlókat.


Hot Wheels – Apák és Fiúk Napja

Budapest
2014. október 19.

Web: www.hotwheels.com/hu-hu/apakesfiuknapja.html

Október 19-én negyedik alkalommal töltik meg a Millenáris D Csarnok tereit a Hot Wheels járgányok, élménydús napot szerezve a kilátogató kis pilótáknak és szüleiknek.

Az Apák és Fiúk Napja a Mattel Magyarország jóvoltából létrejött ingyenes esemény, ahol fiús napot tarthatnak szülők és gyerekeik a Hot Wheels izgalmas világában. Összesen közel 16.000-en vettek már részt a programon az eddigi években, kipróbálva a Hot Wheels újdonságait, és a kiegészítő programokat.

Az októberi esemény során folytatódik a 2014-es év újdonsága, azaz a játékokat már nem csak önmagukban, hanem azokból pályarendszereket, városrészeket felépítve mutatjuk be. Így adunk közösségi, sokakkal megosztható élményt a gyerekeknek és az őket elkísérő szülőknek. A szabad játék mellett a másik főszerep ismét az alkotásé, ahol a kis pilóták saját autóikat színezhetik és állíthatják össze animátorok segítségével, természetesen egyelőre 2 dimenzióban, azaz papíron.

A járgányok mellett kiemelt szerep jut a mutáns szuperautóknak, és a Hot Wheels motorokkal is közeli barátságot köthetnek azok, akik ellátogatnak a Millenárisra.

Az esemény célja továbbra is változatlan: a Mattel Magyarország küldetése, hogy apák és fiaik együtt játszhassanak akár egész napon át kötöttségek nélkül a Hot Wheels Világában.

Mindenkit szeretettel várnak 2014. október 19-én a Millenáris D Csarnokban 10:00-17:00 között, ahol ingyenesen próbálhatják ki a Hot Wheels újdonságait!

Helyszín: Millenáris D épület

A belépés és a játékok használata ingyenes!