Hétvégi programajánló: utcaszínház, virágkarnevál, várnapok

Debrecen, Budapest, Tapolca, Eger...és mindenhol izgalmas programok! Olvassátok el, hová érdemes menni a hétvégén!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. augusztus 15. Gyarmati Orsolya

Debrecen, Budapest, Tapolca, Eger…és mindenhol izgalmas programok! Olvassátok el, hová érdemes menni a hétvégén!


Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár

(Százhalombatta, Ráckeve, Tököl – augusztus 12-22.)

Százhalombatta, Ráckeve és Tököl augusztus közepén széles programkínálattal várja a kikapcsolódni vágyó családokat! A fesztivál 12 napja a hagyományőrző kultúra jegyében zajlik: a programok az élő népművészet elemeit vonultatják fel. A gyerekek garantáltan nem fognak unatkozni: vásári látványosságok, kirakodóvásár, zene, bábelőadás és nemzetközi játszóház szórakoztatja majd őket.

Tapolcai Ünnepi Napok

(Tapolca, Köztársaság tér – augusztus 14-20.)

Augusztus 14. és 20. között rendezik meg a Tapolcai Ünnepi Napok rendezvénysorozatot a település belvárosában. A színpadon minden nap színes gyermek és felnőtt programok. A helyi és környékbeli amatőr művészeti csoportok, zenekarok mellett országosan ismert vendégek lépnek színpadra, valamint kézműves vásár, játékpark, pörköltfőző verseny, bábjáték várja az ide látogatókat.

Végvári Vigasságok

(Egri vár – augusztus 15-17.)

Idén tizenkilencedik alkalommal újra várja a családokat, a hadtörténet, a kultúra és a gasztronómia szerelmeseit az Egri Vár. A Dobó István Vármúzeumban három napra megelevenedik a történelem. Az utazás során azonban a gyermekek sem fognak unatkozni. Játszóház, gyermekelőadások, kézműves foglalkozások és az egész családot próbára tevő vitézi kihívás garantálja az egész napos szórakozást.

Báb és Utcaszínházi Találkozó

(Budapest, Palotanegyed, Múzeumkert – augusztus 16-17.)

A Palotanegyed Fesztivál soron következő hétvégéjén Költészet Ünnep, Báb és Utcaszínházi valamint Zsonglőr és Egykerekűs Találkozó élénkíti fel Józsefváros utcáit és tereit. A Múzeumkertben többek között a Kaláka, a Misztrál együttesek verskoncertjei; színházi és bábszínházi előadások; a Szabó Ervin téren pedig mutatványos utca, kézműves vásár és gasztrozene sétány várja az érdeklődőket. Minden program ingyenesen látogatható!

Mesterségek Ünnepe

(Budapest, Budai Vár – augusztus 16-20.)

A Mesterségek Ünnepe idén a szokásosnál hosszabban, 5 napon át tart augusztus 16-20. között. A közel 800 mesterember közül idén a fémművesekre esik a legnagyobb figyelem, hiszen kiemelt témaként ők állnak majd a fesztivál középpontjában. Természetesen a legkisebbekre is gondoltak, a gyerekeket színes, változatos programokkal, játékos kézműves feladatokkal várják az Újvilág-kertben és a Savoyai-teraszon.

Középkori régészkedő

(Százhalombatta, Régészeti park – augusztus 17. vasárnap, 10:00)

Ismét különleges családi napra várják az érdeklődőket Százhalombattán augusztus 17-én 10-17 óráig a Régészeti Parkban. Igazi honfoglalás kori kalandnak ígérkezik ez a program. A nap folyamán kézműves foglakozás, régészkedés, különleges honfoglalás kori bemutató, játék és korabeli ételkóstoló szolgálja a családok szabadidő eltöltését, de a parkban található labirintusban is elidőzhetnek a gyerekek.

Debreceni Virágkarnevál

(Debrecen, több helyszínen – augusztus 20. szerda, 07:30)

Az elmúlt 45 évben több mint 500 virágkocsi-kompozíció, több mint 1000 külföldi és hazai művészeti csoport, több millió szál virág, több tízezer közreműködő, több száz “virágos” program színesítette a rendezvényt. Idén a rendezvény megújulva tér vissza régi otthonába, a felújított Nagyerdei Stadionba, ahol este látványos show-val zárul a felvonulás, amelyen várhatóan 15 virágkocsi, 10 hazai és 10 külföldi művészeti csoport vesz részt.