Hétvégi programok családosoknak és mindenkinek, aki szereti

A hétvége természetesen a nemzeti ünnep jegyében zajlik, de aki szívesebben kerülné a nagy tömegeket és a politikusokat, az is talál kedvére valót.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
családos
2014. március 14. szabo.daniel

A hétvége természetesen a nemzeti ünnep jegyében zajlik, de aki szívesebben kerülné a nagy tömegeket és a politikusokat, az is talál kedvére valót.


Az ünnepi programokról mindent megtalálnak ezen a honlapon: http://marcius15.kormany.hu/
Ezek közül is talán a legérdekesebbek:
Családi programok a budai Várban

Helyszín: Budapest, budai Vár
Időpont: 2014. március 15. 10:00-17:00

A nemzeti ünnep alkalmából hagyományőrző programokkal várjuk az érdeklődőket a budai Várba. A több helyszínen zajló rendezvényeken a gyermekek ügyességi versenyeken, kézműves foglalkozásokon vehetnek részt és akár elkészíthetik saját kokárdájukat is. Az eseményeken népzenei programokkal, tánctanítással és bemutatókkal várunk minden kedves érdeklődőt.

Koncz Zsuzsa – 10. Jubileumi Nagykoncert
Papp László Budapest Sportaréna március 14. (péntek) 20:00
A Tündérország című album megjelenését követően Koncz Zsuzsa – a hazai énekesnők körében egyedülállóan – kilenc elsöprő sikerű sportcsarnokbeli koncert után, tizedszer is az Aréna színpadára lép 2014. március 14-én.

XXIX. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál
Kecskemét
2014. március 14. – 2014. március 31.
Web: www.efmk.hu
2014-ben is beköszönt a tavasz és vele együtt kezdetét veszi a tavaszi fesztiválok szezonja is.
A Kecskeméti Tavaszi Fesztivál 29. alkalommal kerül megrendezésre 2014. március 14-31. között, a komolyzene, a művészet és a kultúra kedvelőinek legnagyobb örömére.

Dresch Mihály-Kerényi Róbert-Tintér Gabriella trió
Fonó Budai Zeneház március 15. (szombat) 20:00
A Fonó március 15-ei műsora megváltozott! A Vujicsics együttes helyett a Dresch Mihály, Kerényi Róbert – Tintér Gabriella trió lép fel, majd – az eredeti műsorterv szerint – a Buda Folk Band muzsikál táncházat. A jegyek érvényesek az új programra, vagy a Fonó jegypénztárában visszaválthatók. Köszönjük, ha ezt felületeiteken közzé teszitek.

Szentendrei Tavaszi Fesztivál
2014. március 15. – 2014. március 30.
Web: www.szentendreprogram.hu
A Szentendrei Tavaszi Fesztivál március 15-én az 1848-as forradalom és szabadságharc ünnepélyes megemlékezésével veszi kezdetét.

HOLI – Indiai Színek Fesztiválja a Bharata Kultúrtérben
Budapest
2014. március 16.
Web: www.bharata.hu/szinek-fesztivalja-holi-2014.html
Tavaszköszöntő indiai klasszikus táncelőadás, színes meglepetések és gyömbértea
Elbűvölő ajánlattal kedveskedik a budapesti Bharata Kultúrtér India rajongói számára. A színek ünnepe alkalmából Bittner Meenakshi Dóra Bharatanatyam táncművész az ősi időkre visszanyúló, indiai HOLI ünnepet köszönti tanítványaival. A Bharatanatyam táncelőadás koreográfiáival a táncosok india több ezer éves tradíciói előtt is tisztelegni kívánnak. Fellépnek: Gaál Zsuzsanna, Lichtblau Krisztina, Szőke Alexandra, Szabó Szilvia, Heincz Réka, Jakab Zsuzsanna és Bittner Meenakshi Dóra

Szent Patrik Napi Fesztivál    
Budapest
2014. március 16.
Web: ihbc.hu/home-hu/
Budapesten 2014 márciusában ismét megrendezésre kerül a Szent Patrick Napja és az ünnepséget színesítő felvonulás. Most már mondhatjuk, hogy Budapesten is vannak hagyományai az írek nemzeti ünnepének. A Szent Patrick napi fesztivált és felvonulást a magyarországon élő ír közösség szervezi, ettől lesz ez a budapesti program igazán autentikus és igazán ír, persze egy csipetnyi magyar fűszerezéssel.

12. Váci Tavaszi Fesztivál
2014. március 16. – 2014. április 6.
Web: www.vacitavaszifesztival.hu/
Immár tizenkettedik évfordulójához érkezik idén a Váci Tavaszi Fesztivál, Vác városának egyik legrangosabb kulturális eseménysorozata. A fesztivál ebben az évben is számos országosan ismert sztárt vonultat fel a helyi művészek mellett. A három héten át tartó programsorozat a zenei programokból kínál elsősorban igazi csemegét.

Zongoravirtuózok koncertjeire látogathatnak az érdeklődők, hiszen fellép a váci születésű, Kossuth-díjas zongoraművész, Bogányi Gergely, aki már hagyományosan a Váci Szimfonikus Zenekarral közösen ad hangversenyt a fesztivál nyitónapján. A virtuóz zongorajátékáról és jellegzetes énekhangjáról ismert Nyári Károly fellépésein a műfaji határokon átlépve a klasszikus, a dzsessz, a pop és a latin zenéből merít, s mindig megújuló stílusával kivétel nélkül mindenütt elvarázsolja közönségét.