Hogyan kezeld az esküvői stresszt? Eláruljuk!

Bárki bármit mond, az esküvő egy stresszes műfaj. Még ha előtte évekig tervezgettünk is, nagy az esély rá, hogy valami nem úgy fog elsülni, mint ahogy szerettük volna. Kezelni a rokonokat, az ételt, a ruhát sok esetben sok problémával, idegeskedéssel jár. Alábbi összeállításunkban eláruljuk, hogyan lehet a könnyíteni a helyzeten.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
tipp
2013. augusztus 06. Gyarmati Orsolya

Bárki bármit mond, az esküvő egy stresszes műfaj. Még ha előtte évekig tervezgettünk is, nagy az esély rá, hogy valami nem úgy fog elsülni, mint ahogy szerettük volna. Kezelni a rokonokat, az ételt, a ruhát sok esetben sok problémával, idegeskedéssel jár. Alábbi összeállításunkban eláruljuk, hogyan lehet a könnyíteni a helyzeten.


Fókuszáljunk arra, ami igazán számít

Minden egyes esküvő milliónyi stresszfaktor lehet: egy feledékeny virágkötő, egy nemtörődöm catering-cég és máris erre figyelünk, ahelyett, ami igazán lényeges: hogy szerelmünkkel készülünk összekötni életünket. Ezért aztán, amikor legközelebb szorongani kezdünk valamin, jusson eszünkbe, hogy a vendéglista, a zene, a helyszín, az étel és minden más csak átmeneti dolog, míg a házasságunk – remélhetőleg – örökké fog tartani.

A szervezettség a barátunk!

Még ha olyan típusok is vagyunk, akik egész életünkben egy listát sem írtunk semmiről, itt az ideje ezen változtatni. Többszáz részletre kell figyelnünk és észben tartanunk, s ebben nagy segítségünkre lehet egy határidőnapló, vagy egy jegyzetfüzet.

Maradjunk a komfortzónánkban!

Sok stresszelő menyasszony elfelekdezik a pihenésről, az őt megnyugtató, megszokott dolgairól. Pedig ha a szervezés időszakában is megadjuk magunknak a lehetőséget arra, hogy pihenjünk a számunkra legkényelmesebb és legtesthezállóbb módon, sok stressztől szabadulhatunk meg.

Ne vállaljuk túl magunkat!

A menyasszony szerepe az esküvőn éppen az, hogy menyasszony legyen. Érdemes tehát hagyni, hogy mindenki más végezze a dolgát szép rendesen. Természetesen fontos a folyamatos kapcsolattartás velük, de bízzunk abban, hogy a pénzünkért cserébe valóban szakértelmet kapunk.

Vonjuk be a vőlegényt!

Vannak olyan ambíciózus menyasszonyok, akik mindent egymaguk szeretnének megszervezn, pedig a folyamatba érdemes ám szívünk választottját is bevonni! Nézzük át a listákon, mi az, amit az egyikünk, mi az, amit a másikunk vállal. A vőlegény boldog lesz, ha ő is kiveheti a részét!

Mozogjuk ki magunkból a stresszt!

Ha azt vesszük észre, hogy a nagy szervezésben egyre gyakrabban megy fel a vérnyomásunk, itt az ideje egy kis energiát égetni. A sport a legjobb stresszoldó és napi fél óra már csodákra képes!

Üldögéljünk csöndben!

Az esküvő csodálatos élmény, de nagyon megviseli az idegeket. Éppen ezért érdemes néha csak csendben üldögélni, és a lehető legtöbb pozitív gondolatot összegyűjteni.

Figyeljünk magunkra!

Azt gondolhatnánk, esküvőszervezés idején tökéletesen lehetetlen minden éjjel nyolc órát aludni, és napi háromszor étkezni, de ha az alapvető szükségleteinket elhanyagoljuk az csak növeli a stresszt. Egy olyan szervezet, ami tud eleget pihenni és megfelelően táplálják, mindig meghálálja a törődést!

Kezdjük el már ma az öngondoskodást!

Fontos, hogy a nagy napra kipihentek legyünk, de ehhez időben el kell kezdeni az öngondoskodást! Hónapokkal korábban nyissunk alvási naplót és tervezzük meg étrendünket, hogy mire eljön az esküvő, tökéletes formában legyünk.