Hogyan mentette meg egy 12 éves kisfiú nagymamája házát az árverezéstől?

Egy 12 éves wisconsini kisfiú az általa létrehozott honlapot használta arra, hogy összegyűjtsön 10.500$-t a nagymamája házának megmentésére.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
árverés
2014. augusztus 27. Paulik András

Egy 12 éves wisconsini kisfiú az általa létrehozott honlapot használta arra, hogy összegyűjtsön 10.500$-t a nagymamája házának megmentésére. A honlapot 3 évvel ezelőtt, édesanyja ösztönzésére készítette az akkor 9 éves Noah, hogy minden évben megvalósítson egy közösségi projektet.


Egyik évben egy élelmiszerbanknak gyűjtött pénzt és rendezett egy vásárt, hogy rendezhessen egy pikniket veteránoknak, másik évben pedig azért gyűjtött pénzt, hogy a barátja, akinek édesanyja halálos beteg, elmehessen Disneylandbe.

Legutóbbi projektjét azonban azért valósította meg, hogy nagymamáján segítsen, hogy megmentse Stevens Pointi házát, mely már három generáció óta a család tulajdonában van. Célját mindössze egy hónap alatt sikerült megvalósítania kisebb adományokból. Noah családjában a segítőkészség nem ismeretlen, hiszen egykor a nagymama is sokakon segített, hivatásos nevelőszülőként több száz olyan gyermeket nevelt, akikről szüleik nem tudtak gondoskodni – olvasható a  realestate cikkében.

A nagymama azért vett fel kölcsönt, hogy megjavíttassa a tetőt és néhány kisebb javítást is megcsináltasson a házon, de két évvel ezelőtti szemműtéte után már nem tudott munkát vállalni, és elmaradt a fizetnivalókkal. A kisfiú leírta honlapján, hogy milyen jószívű asszony a nagymamája és arra kérte az embereket, hogy segítsenek összegyűjteni 10.000 $-t, a ház megmentéséhez. Kérésében azzal érvelt, hogy bár ez nagy összeg, de ha lenne 400 barátja, akik mind adnának 25$-t, akkor könnyen összegyűlhetne a pénz.

Az összeg össze is gyűlt egy hónap alatt és Noah boldogan adta át nagymamájának Valentin napi ajándékként. Amióta az eset napvilágot látott a médiában, Noah számtalan e-mailt kap azoktól is, akik segítséget szeretnének kérni tőle és azoktól is, akik segíteni szeretnének neki. Noah édesanyja arra biztatja ezeket az embereket, hogy a saját közösségükön belül próbáljanak meg segíteni egymásnak. A honlapon leírja, hogy Noah azért vállalta a médiában való szereplést, hogy ezáltal mutasson követendő példát az embereknek, hogy saját közösségükön belül egymásnak segítsenek.

Noah története elgondolkodtató, hiszen nálunk is sokakat fenyeget otthonuk elvesztésének réme, de példájából láthatjuk, hogy ha összefogunk és mindenki csak egy kicsivel segíti a másikat, akkor nagy eredményeket érhetünk el, tanácsolja az ingatlantajolo.hu.

Ha felnőttként is meglenne még bennünk az a segíteni és tenni akarás, ami a gyerekekben még megtalálható, sokkal többet segíthetnénk egymáson. Noah példája a bizonyíték arra, hogy ha hiszünk a céljainkban és nem adjuk fel, akkor megvalósíthatjuk őket. Ebből a történetből látszik az is, hogy mekkora jelentősége van a példamutatásnak és a nevelésnek.

Noah is használhatta volna arra, a számítógépet, hogy egész nap játsszon rajta, mint más gyerekek, de nagymamája példája és édesanyja ösztönzése arra sarkallta őt, hogy inkább arra használja, hogy másokon segítsen. Ha mindig összefognának a családok, a barátok és a szomszédok lehet, hogy ritkábban lenne szükség arra, hogy kölcsönt vegyünk fel a bankoktól, és nem adósodnának el annyian. Ha gyermekeink és mások elé jó példát állítunk, számíthatunk arra, hogy követni fogják és egyre több segítőkész ember lesz a világon.

(A hír forrása innen: ingatlantajolo.hu)