Hogyan viselkedjünk randevún? – Ötletek a 60-as évek Amerikájából

Jól tükrözik a 60-as évek férfiak és nők viszonyát illető látásmódját azok „jótanácsok”, amelyeket randevúzó hölgyeknek írt egy korabeli magazin.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
60-as évek
2014. május 03. Gyarmati Orsolya

Jól tükrözik a 60-as évek férfiak és nők viszonyát illető látásmódját azok „jótanácsok”, amelyeket randevúzó hölgyeknek írt egy korabeli magazin.


Lássuk, melyek voltak azok a szabályok, amelyeket egy „rendes” nőnek be kellett tartani ahhoz, hogy udvarlója engedelmes, alázatos hölgynek, azaz megfelelő partinak tartsa:

1.       Ne beszélj ruhákról! Szorítkozz olyan témákra, amelyek partneredet érdeklik!

2.       Ne légy szentimentális, és ne próbáld meg arra rávenni a férfit, hogy a te érzelmi manipulációd következtében olyat mondjon, amit magától nem mondana. A férfiak nem szeretik a könnyeket, különösen nyilvános helyen.

3.       Ne használd a visszapillantó tükröt sminkelésre. A férfit ez idegesíteni fogja, hiszen kénytelen lesz hátrafordulni, amíg te szépítkezel, hogy lássa, van-e valami az autó mögött.

4.       Soha ne ülj hanyagul és unottan, még akkor sem, ha tényleg unatkozol. Légy friss és üde. Ha rágózni szeretnél, azt mindig hangtalanul és csukott szájjal tedd!

5.       Soha ne igazgasd a ruhádat a férfi előtt, és semmiképp ne várasd meg őt, amikor megérkezik érted.

6.       A férfiak nem szeretik az olyan nőket, akik a tőlük kapott kölcsönzsebkendőt összerúzsozzák. A sminkedet mindig akkor igazítsd meg, amikor senki sem látja!

7.       Tánc közben ne beszélj. Ha egy férfi felkér, táncolni akar, nem pedig beszélgetni.

8.       Ne légy túl közvetlen a partnereddel nyilvános helyen. Ne simogasd meg az arcát, a kezét, mert az megalázó, zavarba ejtő lehet a férfi számára.

 

Forrás: nedhardy.com