Honnan szerezzünk farsangi jelmezt?

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. február 04. bencze.aron

Ahogy közeledik a február, gyermekeink egyre izgatottabban kérdezgetik egymástól, ki minek fog öltözni a bölcsődei, óvodai maszkabálon. Mi, anyák is feszült figyelemmel hallgatjuk a válaszokat, aztán, ha gyermekünk királylányt, lovagot, tündért választ, megkönnyebbülten mosolygunk, míg a dinó, hétfejű sárkány és dinnye jelmezt viselni kívánó csemeték szülei meg a fejüket fogják…


Jelmezvásárlás és kölcsönzés

A kereskedők a farsang idején sem hagynak minket cserben, a jelmezek beszerzésének legegyszerűbb és legkockázatmentesebb módja, ha gyermekünkkel ellátogatunk egy nagyáruházba, játékboltba, vagy valamelyik széles kínálattal rendelkező ruhaboltba, és ott együtt kiválasztjuk a farsangi öltözéket. Sokféle állatjelmezt árulnak vagy kölcsönöznek, de persze rajzfilmfigurákból sincs hiány, különös tekintettel a szuperhősökre és a hercegnőkre.

Ne feledkezzünk meg az olyan fontos kiegészítőkről, mint varázspálcák, szárnyak, kardok, stb. Mindezek beszerzése, főként a többgyerekes családokban, komoly beruházást jelent, de vigasztalódjuk, mert a csemeték év közben is szívesen rendeznek spontán farsangot otthon, sőt olyan gyerek is akad, aki szeret Batman-ként sétálni Budapest city veszedelmes utcáin.

Jelmezkészítés házilag

Ha túl sok Anna, Peti és Gergő könyvet olvastunk, akkor egyfajta nyomás alatt érezhetjük magunkat, hogy magunk készítsük el gyermekeink jelmezét. Tudni kell azonban, hogy ehhez kreativitás és türelem szükséges. Az is sokat segíthet, ha tudunk például varrni.