Hurrá, gyereknap!

Idén már pénteken elkezdődik a gyermeknapi programkavalkád és vasárnap estig véget sem ér. Ha kimozdulnátok, de még nem tudjátok, hová menjetek, nézzétek meg következő összeállításunkat, mazsolázgassatok kedvetekre!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2016. május 27. Gyarmati Orsolya

Idén már pénteken elkezdődik a gyermeknapi programkavalkád és vasárnap estig véget sem ér. Ha kimozdulnátok, de még nem tudjátok, hová menjetek, nézzétek meg következő összeállításunkat, mazsolázgassatok kedvetekre!


Európa Pont (Millenáris II. kerület, Kis Rókus u. 16-20.)

Május 27-én, pénteken 15 órától a gyereknaphoz kapcsolódóan a legkisebbek (és persze a programra elhozott szüleik) lesznek a főszereplők, a program mottója: analóg szülők, digitális gyerekek. A gyereknapon a Piros Kakaóval izgalmas mesenyomozás, firkálás, írás, számolás és mesesuttogás várja a gyerekeket, a Mókatér alkotóházában pedig szép képeket és díszeket készíthetnek. Eközben a szülőkkel arra keresik a választ, hogyan alakítja át a digitális világ a gyerekek könyvhöz, olvasáshoz fűződő viszonyát, és hogyan nevelhetik olvasóvá gyermekeiket ebben a világban. A válaszok megtalálásában segítségükre lesz Kovács Eszter, a Pozsonyi Pagony alapítója és tulajdonosa, Horváth Dorka, a meseolvasást modern eszközökkel „forradalmasító” Bookr Kids vezetője és Dániel András, a Kicsibácsi és Kicsinéni írója. A gyereknapi programot a Kompánia Színházi Társulat Lackfi János: Paradicsomleves betűtésztával című megzenésített verseskötet-koncertje zárja.

Fergeteges Gyerekhétvége a Vasúttörténeti Parkban (XIV. kerület, Tatai út 95.)Időpont:május 30-án és 31-én, 10 és 18 óra között

Május utolsó hétvégéje ismét a gyermekeké, idén a Vasúttörténeti Park egész hétvégén őket ünnepli! Mindkét napon reggel 9 órától egészen estig tartanak a programok: közlekedésbiztonsági játékokon, kerékpár-ügyességi vetélkedőkön lehet részt venni, de a Park különleges interaktív járművei is várják a kicsiket és családjukat. Két fergeteges koncert is lesz a hétvégén: szombaton 11 órától Halász Judit, vasárnap 15 órától pedig az Alma Zenekar zenél. Lesznek kvíz- és szórakoztató játékok a vasúti színpadkocsin, utazhattok a nagymozdonyon, kipróbálhatjátok a hajtányozást, a kerti vasutat, a lóvasutat és a csajka sínautót.

Gyereknap Óbudán az Óbudai Kulturális Központban (III.kerület, San Marco utca 81.)
Időpont: Május 29, vasárnap 10 órától

Mindenféle program, ami szabadtéren, május végén, gyereknapon csak elképzelhető. Először is kisvonattal lehet közlekedni egész nap, kipróbálhatjátok a nagy ugrálóvárat és amerre csak jártok, mindenhol ott terem a lufihajtogató bohóc, dolgozik az arcfestő, és lesznek kézműves foglalkozások, ahol természetes anyagokból lehet játékokat készíteni. Az Óperenciás játszóházban zenével és játékkal várnak a jelmezbe öltözött játékmesterek.